Sümbül Ebrusu

Sümbül Ebrusu

16 Şubat 2011 Çarşamba

Başörtüsü eylemcileri tek çatıda birleşiyor. Adalet ve Özgürlükler Platformu

Başörtüsüne özgürlük’ parolasıyla her hafta meydanlara inen STK’lar, bundan sonraki çalışmalarını ‘Adalet ve Özgürlükler Platformu’ adı altında gerçekleştirme kararı aldı.

Başörtüsü yasağına karşı 6 yıldan beri farklı ortamlarda eylemlerini sürdüren sivil toplum örgütleri, Bursa’da yaptıkları toplantıda bundan sonraki çalışmalarını ‘Adalet ve Özgürlükler Platformu’ adı altında gerçekleştirme kararı aldı. Toplantının ardından yayınlanan sonuç bildirgesinde, özgürlük meselesinin bütün olarak ele alındığının altı çizildi.



 2005 yılında İzmit’te başlayan özgürlük eylemlerinin geleceğine yön vermek amacıyla 10. istişare toplantısını Bursa’da gerçekleştiren platformlar, iki gün süren çalışmada önemli kararlar aldı. 12 farklı şehirden katılan temsilciler, bundan sonra ‘Adalet ve Özgürlükler Platformu’ adı altında çalışma kararı aldı. Bursa Buluşması’nda görüşülen gündem maddeleriyle ilgili olarak Türkçe, Kürtçe ve İngilizce dillerinde ortak bir sonuç bildirgesi hazırlandı. Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Akyazı, Bursa, Kocaeli, Konya, Kütahya, Sakarya, Tokat ve Van’dan platform ve kuruluşların yer aldığı çatıda amaç ve ilkeler şöyle ifade edildi: