Sümbül Ebrusu

Sümbül Ebrusu

28 Kasım 2014 Cuma

Alparslan Babaoğlunun Ebru Atölyemizi ziyareti ve günün süprizi


29 Mayıs üniversitesinin öğrencileri için  sunmuş olduğu farklı ve özel bir çalışma olan AGEP (akademik gelişim programı) kapsamında 3 yıldır devam eden Ebru Kursumuzun konuğu Büyük Usta Ebrucu Alparslan Babaoğlu idi.

Ebru Kursu Hocamız Seher Aşıcı Hocamızın da hocası olan Alparslan hoca, Ebrucu Mustafa Düzgünman'ın talebesi olup, günümüzde Klasik-Türk Ebrusu alanında icazetli en yetkin isim olarak kabul edilmektedir.

3. yılımızda büyük hocanın ziyareti sebebiyle, öğrenci arkadaşların bugünkü Ebru Atölyesine ilgileri gerçekten yoğundu. O kadar ki bizim mücahit bile geldi.:d)
şaka bir yana erkeklerden başta sınıfımızın gediklisi Tosun olmak üzere, Yunus emre, Mücahit ve Yahya'ya çok teşekkür ediyorum, bu özel günde erkeklerinde ebru yapabilmek için uğraştıklarını ispat ettikleri için:D

Ebru Sınıfı pür dikkat Alparslan Hoca'yı dinlerken... 

Hocamız da hocasını büyük bir dikkatle dinliyor

Ebru sınıfımız darlığı sebebiyle, Alparslan Hocanın Ebru'ya dair söyleyeceklerini yan sınıfta dinledik.
Ebrunun ne olduğu, ne ye Ebru denileceği,
Ebru ve Tasavvuf ilişkisi,
Ebru sanatındaki Külli irade cüz'i irade ayrıntısını
Ebru'nun nasıl yapılacağı ve bu işi yapmak istiyorsanız neler yapmanız gerektiğine dair,
Ebru öğreniminde Hoca talebe ilişkisi,
Modern Zamanlarda Ebru Sanatı,
Ebru'nun modernleşmesi(!),
Kimlerin Ebrucu olabileceği, ve hangi aşamalardan geçmesi gerektiği
Battal Ebrusunun önemi
ve
kursa adım attığının ikinci günü çiçekli böcekli ebru yapma isteğinin aslında ne kadar boş bir hayal olduğunu (valla hocam ben buralara bayıldım, özellikle Alparslan hocanın Battal ebrusuna dair söylediklerini duyunca,  gözlerimdeki mutluluk parıltılarına inanamazdınız:D ; 
öyle yurtta arkamdan dedikodu yapıp acımasız hoca lakabı takmalarından sonra böyle bir şey duymak inanın bana çok iyi geldi :):):) )


Ebru'ya dair mini konferans sonrası Alparslan Hocamızla Ebru Teknesinin başına geçsek de, bazen nasipte olmayınca Sultan Mahmut'un bile çaresizzz kaldığı bir dünyada, Alparslan Hoca ayağımıza kadar gelmesine rağmen, hocadan ders alma şansımızı malesef yakalayamadık.
Kader, siz nasıl bütün sebepleri oluştursanızda, bazen bir şeyler oluvermiyor.
Teknemizin ayarlarındaki sorunu çözemeyince Alparslan hocadan istifade edemeden hocayı uğurlamış olduk.
Ama günün en kazançlı çıkanı Eslem olmuş; benim bir koşturu taksime DAAD'a evrak götürmeye gittiğim anda kendisinin Hatip ebrularına Alparslan Hoca tarafından bir beğeni gelmiş, havasını görmeliydiniz...(şaka bir yana Eslem'in içimizdeki en iyi öğrenci olması sebebiyle bu övgüyü hak ettiğini söylemeliyim, yolun açık olsun değerli tekne arkadaşım ve güzel kardeşim,
Allah bir ömür boyu seni ebru teknesinden ayırmasın:D)