Sümbül Ebrusu

Sümbül Ebrusu

18 Eylül 2012 Salı

İmam hatipliye askeri okul kapısı açılıyor


Milli Savunma Bakanlığı'nın, Harp Okulları'na, imam hatip lisesi mezunlarının da alınması için mevzuat değişiklik çalışmalarına başladığı ortaya çıktı.

TBMM Dilekçe Komisyonu'nun, geçtiğimiz Haziran ayında tamamladığı “Harp Okulu” raporunda, “Harp Okulu öğrencisi olma şartlarını taşıyan her öğrencinin hangi liseden geldiğine bakılmaksızın, ‘Harbiyeli' adaylığına talip olma hakkı bulunacak şekilde düzenlenmesinin istenmesine karar verildi” denildi. Böylece Meclis, Harp Okulları yolu kapalı olan imam hatip lisesi mezunlarının Harp Okulları'na alınmasını talep etmişti.

TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı AKP Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş, Meclis'te bir grup gazeteciye yaptığı açıklamada, şöyle konuştu:

“Hazırladığımız Harp Okulu raporunu Başbakanlık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı'na gönderdik. Bütün bu kurumlar, raporumuza itiraz etmedi ve raporumuzla ilgili olumlu görüş bildirdi. Milli Savunma Bakanlığı'ndan da itirazla karşılaşmadık. Özellikle Genelkurmay Başkanlığı bizim raporumuzda ve idari işlemle yapılabilecek olan her şeyin yapıldığını ancak mevzuat değişikliği gerektirenlerin de mevzuat hazırlıklarının devam ettirildiği yönünde bize bir cevabı yazısı oldu. Biz imam hatipliler de dahil askeri okullara gitmek isteyen herkesin müracaat hakkı olması gerektiğine inanıyoruz. Askeri okula gitmek isteyen her öğrenci müracaat edebilmeli. Genelkurmay ve Milli Savunma Bakanlığı buna itiraz etmediğine göre bundan bu isteklerimizi yerine getireceği anlamı çıkar. Biz bunun takipçisi olacağız.”
kaynak: haber7

İMAM HATİPLİME DESTAN


İMAM HATİPLİME DESTAN

YazdırPDF
beratk12
Gerilerde kaldı o kara günler,
Kâbuslu kasvetli geçmişti dünler;
Allah’ın yardımı, halkın desteği,
Sayesinde çözüldü kördüğümler.

Güzel gidiyorsun, yoluna devam,
Şahlanır seninle vatan ve iman;
Bütün millet, sana çok güveniyor,
İmam hatiplim sen sözüme inan.

Hizmet sahasında dünyayı aştın,
Lisanlarda, dört lisanla kaynaştın.
Bütün fakülteler açıktır sana,
En nihayet hedefine ulaştın.

Yarışa hazırsın; doru atlısın,
Uçmak istiyorsun, çift kanatlısın.
Meydanlar, kürsüler seni bekliyor;
Hitabette sen herkesten farklısın.

Okullarda, kızlarımız çoğunluk,
Anne olacaklar, bundan yoğunluk.
Dinî, ilmî bilgilerle mücehhez,
İstenenin üstündedir olgunluk.

Çile çekilmeden menzil alınmaz,
Edelim Mevla’ya her zaman niyaz.
Beş vakti kaçırmaz, kılarsan namaz,
Allah seninledir, sıkıntın olmaz;
Ayrılma bu yoldan hedef kaybolmaz.

Abdullah Kars

Kaynak: önder

Ösym Başkanı Ali Demirden Ösymde yaşanan son duruma ilişkin açıklamalar


En çok eleştirilen kurumların başında gelen ÖSYM'nin tepesindeki adam Prof. Ali Demir, bugüne kadar yaptıkları sınavlarla ilgili iddiaları cevapladı.

ÖSYM Başkanı Prof. Demir, 1974'ten bu yana aynı ellerde tutulan kurum içinde ve sınav sistemindeki akıl almaz bozuklukları anlatırken, “Her Adaya Farklı Soru Kitapçığı uygulaması ile sınav şebekesinin tezgahını bozduk. Kurumdaki ekibi değiştirdik. Bize karşı linç kampanyası başlattılar” dedi.
 Eylül 2010'da kopya çekildiği için iptal edilen KPSS'den sonra ÖSYM Başkanlığı'na getirilenProf. Ali Demir , bugüne kadar yaptıkları sınavlarla ilgili iddiaları cevapladı, ÖSYM'nin çalışmabiçiminde ve sınav güvenliğinde yaptıklarını karşılaştırarak anlattı:

- ÖSYM'deki bilişim teknolojisi 1980'lerin teknolojisiydi. Yazılımlar COBOL dilinde yazılmıştı ve her yazılımı bilen sadece bir kişi vardı.
Artık kurumun kendi bilişim uzmanları, yazılımcıları var. Sınav sonuçları kendi uzmanlarımız tarafından geliştirilen yazılımlarla değerlendiriliyor. 2012 YGS'den 15 gün önce eski yazılımın tekkullanıcısı olan personelimiz ayrılacağını söyledi. Belki zor duruma düşeceğimizi düşündü. Ama 30 günde yeni yazılımı devreye soktuk ve YGS'yi sorunsuz tamamladık.
- Eskiden sınav salonlarından sorular cep telefonları ile dışarı gönderiliyor, çözülüp belirli kişilere servis ediliyordu. Kalem, araba anahtarı şeklindeki kameralarla sorular kopyalanabiliyordu.
Sınava giriş çıkışları kontrol altına aldık.Cep Telefonu, anahtar gibi eşyayla sınava girişi yasakladık. Sınavdaki kalem, silgi, peçete gibi tüm ihtiyaçları biz karşılıyoruz.
- Gruplara aynı soru kitapçık türü ve aynı cevap anahtarı veriliyordu. Bu nedenle sahte cevapanahtarları üretilip satılıyordu. Yanındakinden kopya çeken aday onun cevap anahtarı kodunu yazarak aynı puanı alabiliyordu. Sınav sonuçlarında beklenmedik bölgesel başarılar görülüyor, ancak kopya delili bulunamıyordu.
Artık her adayın hem soru kitapçığı hem de cevap anahtarı kişiye özel hazırlanıyor. Başkasının cevap kağıdını kopya çekenler, kitapçık numarasını kopyalasalar dahi tespit ediliyorlar.
- ÖSYM'nin sanıldığı gibi bir soru bankası yoktu. Sınavları her alandan sadece bir-iki kişi hazırlıyordu.
Önce bir soru bankası yazılımı hazırladık. Artık sınavlarda her alandan en az 3 ÖSYM uzmanı, 20 ila30 akademisyen bir araya geliyor, sınavda kullanılacak soru sayısının 2 ila 5 katı soru hazırlıyor; bunlar soru bankasına atılıyor.
ÖSYM'DE BİLE GİZLİLİK YOKTU
- ÖSYM'ye giriş çıkışlar kontrol edilmiyor, binaya giren herkes bilgi işlem, soru hazırlama, optik okuma alanlarına girebiliyordu. Sınav soruları kontrol amaçlı yüksek sesle okunurken dinlendiği  iddiaları vardı. Bu birimlerde internet ve telefon bile vardı. Soru kitapçıklarının basıldığı matbaada, sınav evrakının açıldığı birimlerde kontrol yoktu.
Bugün ÖSYM'ye giriş çıkışlar kayıt altına alınıyor. Herkes sadece sorumluluk alanına parmak iziyle girebiliyor.Bilgisayarda yaptıkları her işlem e-imza ile kayıt altına alınıyor; fotokopi makinaları bile parmak iziyle çalışıyor, kayıtları tutuluyor. Sınav sorularının hazırlandığı, kitapçıkların basıldığı, sonuçların değerlendirildiği alanlarda 80'den fazla noktada sinyal karıştırıcı (jammer) ve 24 saat çalışan gözlemciler bulunuyor. Bu birimlerdeki internet bağlantılarıkaldırıldı, cep telefonuyla giriş yasaklandı.
- Bilgi işlem sistemleri dışarıdan erişime açıktı ve girenler belirlenemiyordu.
Bilgi işlem sistemlerine dışarıdan erişim tamamen kapatıldı.Çalışanların ve tüm adayların hangi cihazdan hangi işlemi yaptığı kayıt altına alınıyor.
‘AİLE KURUMU' GİBİ YÖNETİLİYORDU
- ÖSYM çalışanlarının çoğu eş veya akrabaydı. Çalışanların çoğunun çocuklarının Türkiye'nin en iyi üniversitelerinde, en iyi bölümlerde olması tartışma konusuydu. Sınav sonuçlarına müdahale edildiği söylentileri çıkmıştı.
Artık ÖSYM çalışanlarının birinci dereceden yakını olan adayların cevap kağıtları bir komisyon tarafından açılıyor, taranıyor ve optik okuyucudan geçirildikten sonra değerlendirmeye alınıyor. Ayrıca yasal düzenleme yapılarak sınav sonuçlarına müdahalenin cezası ağırlaştırıldı, 8 yıla kadar hapis öngörüldü.
- ÖSYM çalışanları özel ders verebiliyor, dersanelerle çalışabiliyordu.
Artık buna kesinlikle izin verilmiyor; gizlilik sözleşmesi imzalatılıyor.
- Adayların ÖSYM sistemleri üzerinde yaptığı işlemler ve fotoğraf değişikliklerinin kaydı tutulmuyordu. Başkasının yerine sınava girenler belirlenemiyordu.

Millet İmam Hatip'lerle hasret gideriyor


Millet İmam Hatip'lerle hasret gideriyor


Başbakan Erdoğan, ''Bugün Türkiye genelinde millet artık imam hatip okullarıyla kucaklaşıyor'' dedi.
DENİZLİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cedide Abalıoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde, 2012-2013 eğitim öğretim yılı ve toplu açılış töreninde, bu dönemde eğitimde gerçekleştirilen çok büyük reformların ilk adımlarının atıldığını söyledi. 
''Bugün başta Denizli olmak üzere, başta açılışını yaptığımız bu okul olmak üzere Türkiye genelinde millet artık imam hatip okullarıyla kucaklaşıyor. Bu okullarla hasret bugün sona eriyor'' diyen Erdoğan, şöyle konuştu:
''Bugünden itibaren, bu dönemden itibaren artık imam hatip okulları milletin okulları olarak eski parlak günlerine geri dönüyor. 28 Şubat sürecinde milletin bu okullarından korkanlar, ürkenler, milletin bu okullarını adete bir öcü gibi görenler maalesef bu okulların kapılarına kilit vurmuşlardır. İmam hatiplerin orta kısımlarını kapattılar, bununla yetinmediler, lise kısımlarına da talebin azalması için üniversite sınavında katsayı engelini getirdiler. İmam hatiplerin önünü kesebilmek için tüm meslek liselerine, tüm meslek okullarına yani yoksul Anadolu evlatlarının devam ettiği okullarına vebalı muamelesi yaptılar. 
İtibarı iadenin mutluluğu
Bu zulme, baskıya, antidemokratik uygulamaya son verdiklerini belirten Erdoğan, şöyle devam etti:
Ne zarar gördünüz imam hatip okullarından da bunları kapattınız? Ne yaptı imam hatipliler size de bunları kapattınız? Terörist yetişmediği için mi imam hatip okullarını kapattınız? Anarşistler yetişmediği için mi imam hatip okullarını kapattınız? Vatana hizmet aşkıyla yandıkları için mi imam hatip okullarını kapattınız? Ben, evlatlarım, birçok bakan arkadaşlarım imam hatip lisesi mezunları olarak bugün imam hatip okullarına itibarini iade etmenin bahtiyarlığını, bunun tarifsiz heyecanını yaşıyoruz.''
- Türkiye genelinde artık millet İmam Hatip okullarıyla kucaklaşıyor. Bugün artık millet İmam Hatip'lerle hasret gideriyor.
- Ben artık 4+4+4 demiyorum. 444 sistemi diyorum.
- Okula başlama yaşını 66 aya çektik. Uyum sağlamak amacıyla çocuklarımız geçen hafta eğitime başladılar. Oyun ve eğitimi harmanlayan yeni bir sistemle okula devam edecekler.
- Muhalefet, 66 aylıklar için rapor alma kampanyası başlattılar. Ey CHP, bu millet size itibar etmiyor. Ne yaparsanız yapın, bu milletin değerleriyle oynamayın.
- Bir taraftan biz İmam Hatip'lere karşı değiliz diyeceksin, bir yandan gidip bunların önünü nasıl keseriz diye uğraşıp duracaksın.
Bunlar Kuran'dan kaçar
- Bundan böyle Kuran-ı Kerim ve Siyer-i Nebi dersleri de haftada 8 saat seçmeli ders olarak alınabilecek.
- Yazarlık, drama gibi pek çok ders, öğrencilerimize seçmeli olarak verilecek.
- Ana muhalefet, özellikle Kuran ve Siyer derslerinin verilmesinden acayip rahatsız oldular. Bunlar Kuran'dan kaçarlar. Çünkü bunlar, Kuran'ı mezarda okumak için sanırlar.
- Milletin çocuklarını dar kalıplar içinde, belirli ideolojiler çerçevesinde yetiştirmeye çalıştılar.
- Merhum Menderes'i ve arkadaşlarını idam edenler, bu zihniyetten daha farklı değildi.
- Aylardır bizim milli eğitimde gerçekleştirdiğimiz reformlara karşı çıkıyorlar. Bugüne kadar hiçbiri çıkıp neye niçin karşı çıktıklarını açıklayabilmiş değiller.