Sümbül Ebrusu

Sümbül Ebrusu

13 Şubat 2011 Pazar

Vay be! İslamcılar namaz kılmıyormuş!


Vay be! İslamcılar namaz kılmıyormuş!
Türkiye’de şu anda İslamcı dendiğinde, hayatını Kur’an ve sünnete göre dizayn etmeye çalışan kişiler anlaşılmıyor mu? Peki bu İslamcılar'ın diğer 

                                  

İslamcıları günah keçisi olarak seçmek bazı entel dindarlara niçin bu kadar cazip geliyor acaba? Orda burda duyuyoruz, okuyoruz: Efendim İslamcılar şöyle samimiyetsiz, böyle ikiyüzlü, şöyle kafasız, kafasız değilseler bile o kafaları ne kadar da karışık falan filan. Güya İslam’ı yanlış biliyorlar, bu toprakların ruhuna yabancılar, kolaycılar, batı kompleksini yenip aşamadılar, zenginliğe ve konfora düşkünler, namazlarını bile kılmıyorlar… konuşup duruyorlar sadece. Herşeyi kendi rahatları için kendilerine yontup duruyorlar.
Dikte eden diktacı mıdır?
Atasoy Müftüoğlu
Atasoy Müftüoğlu
Olumsuzluklar listesi böyle uzayıp gidiyor. Bir kere bile bize bu İslamcılar’ın kimler olduğunu söylemiyorlar. Arasıra bir iki isim sayıp İslamcılar’ı topyekün eleştirmeye, yermeye, onlara saldırmaya devam ediyorlar. Sanki İslamcı denilen bu kişilerin hepsi tıpatıp birbirinin aynıymış gibi düşünmemizi istiyorlar. Hadi aynı değilseler bile birbirlerine çok benzeyen olumsuz bir güruh olduklarını kabullenmemizi dikte ediyorlar bize.
Üstelik bunu yapanlar kimler derseniz, onlar da başka birileri tarafından İslamcı olarak yaftalanmaktan kutulamayan tipler, kendi içimizdekiler yapıyor bunu. Biraz da Boğaziçili liberal entelektüeller ve gazete yazılarını bunları okuyarak yazanlar bu suçlamalarla geliyorlar.