Sümbül Ebrusu

Sümbül Ebrusu

22 Mayıs 2014 Perşembe

eşşsiz bir tad olarak güllü çay lezzeti

Hiç Güllü çay içtiniz mi?

ben güllü çay'ın olduğunu dahi geçen çarşamba'ya(14.05.2014) kadar duymamıştım ...

bir dosttan unutulmaz bir hatıra olarak öğrenmem gerekecekmiş meğer!
unutulmaz bir hatıra ve unutulamayacak bir tad...


Hayyam hocamın bir çay davetinin bu kadar kalıcı bir tad bırakacağını asla bilemezdim.

Hayyam hocamın ilk başta ikram ettiği ıhlamurları isam'ın bahçesinde oturmuş keyifle yudum yudum tadarken,
bana teklif edilen bir lezzet...

ilk duyduğumda şaşırmadım diyemem..
o ne dedim;
 gül ve çay..

hayyam hocam azerbaycana has tadı olduğunu söylediği zaman kafamdaki son şüphe kırıntısı da yok olmuştu...
Gerçi kafamda o son kırıntı kalsa dahi sırf hayyam hocamın hatırına dahi o tadı denemekte tereddüt etmeyeceğim bir başka husustu.

Hayyam, kamelyamızın hemen yanı başında duran güllerden bir nefeste iki adet kapıp gelerek hemencecik yanımda bitiverdi.
bir de baktım ıhlamurumun içinde güller açmış...   



Ama ne güller..

(gerçi kabul ediyorum çok mor'a benzemiyor, biraz renk körü farzedin)

Çay'ın lezzetini nasıl tarif etsem diye düşünüyorum...
ilk içtiğinizde ağzınızda değişen bir şey çok fazla yok gözüküyor, normal bir taddan biraz farklı geliyor o kadar...

ama iş bu kadarla bitmiyor asıl lezzet bundan sonra başlıyor.
Boğazınıza inmeye başladığı zaman sımsıcak bir gül tadı resmen sizi yakıp sanki sarhoş ediyor... 
boğazınızda o kadar güzel bir tat bırakıyor ki,
boğazınızı yakan tatlımsı bir gülll...
eşşsiz bir şey ya...