Sümbül Ebrusu

Sümbül Ebrusu

30 Haziran 2014 Pazartesi

oocl novorossiysk fotos

                                             OOCL NOVOROSSIYSK ZIMCZJ


İstanbul boğazından haziran ayı içerisinde geçen 40.000 tonluk malta bandıralı OOCL NOVOROSSIYSK gemisine ait fotoğraflar.


 gemiye ait teknik bilgiler
IMO: 9391268
MMSI: 249675000
Çağrı İşareti: 9HXJ9
Bayrak: Malta (MT)
AIS Type: Cargo
Gross Tonnage: 40030
Detveyt: 50829
Boy x Genişlik: 260.05m x 32.25m
Yapım Yılı: 2009
Durum: Active




İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi Boğaz Turu 2014

İBB Gençlik Meclisi Boğaz Turu 2014

2 yıldır devam eden meclis görev sürelerimiz bu yılbaşında dolmuş durumdaydı, fakat malum yerel seçim vb nedenlerden dolayı yeni  meclis seçim çalışmaları biraz ağır aksak yürüdüğü için eski meclis ekibi olarak hala gözüküyoruz.

20.06.2014 tarihinde ise hem veda hem de moral olması amacıyla meclis üyelerine yönelik bir boğaz turu icra edildi. Kabataş sahilinden kalkan ve Anadolu sahili istikametinden ikinci köprü altına kadar gidilip oradan Avrupa kıyısı istikametinde yaklaşık 2 saat 20 dakika süren keyifli bir geziydi.
Ayrıca 3 yıldır İstanbul'da olmama rağmen neredeyse 2,5 yıldır boğaz turu yapmamış birisi olarak benim içinde gayet güzel geçen bir turdu.

biraz bol fotoğraf çektim, istanbul boğazı hatırası olarak meraklılarına ve sevenlerine faydalı olması amacıyla  

boğaz köprüsü

 

Gunday Jashn e Ishqa Türkçe altyazılı


Jashn e Ishqa - Full Song - GUNDAY


Uzun zamandır Dhoom3 filminden sonra güzel hint müziklerine denk gelememiştim. Dhoom3'ün müzikleri ise nağmeleri ve tınılar çok hoş olmasına rağmen hem sözlerinin içeriği hemde kliplerinin inanılmaz derecede cinsellik barındırmasından dolayı neredeyse hiç izleyemediğim ama çok sık dinlediğim için biraz bıkkıntı vermişti. Neredeyse 2 aydır doğru dürüst bir parçaya denk gelememiştim şöyle her gün dinleyebileceğim bir müzik ritmine ve tınısına sahip olsun diyebileceğim.
Gunday filmindne yeni haberdar oldum, youtube de YRJ(Yash Raj Films) kanalına abone olduğum için oradan her gün onlarca hint filmi ve müziğiyle karşılaşıyorum ama bu kadar seçenek içinde hem seçmek hem de dinleyebilmek gerçekten bayağı zor. İşiniz biraz rastgele ye kalıyor...

O rastgelelerin birisinde  Jashn-e Ishqa (Festival aşkta/Kutlama aşkta) adlı parça denk geldi. Açıkcası bayağı hoşuma gitti. paylaşayım istedim.

bu da youtube de Bolyywood takipçilerinin bildiği Ece Nur İnce'nin çevrisiyle şarkının türkçe alt yazılı kısmı.

TCG Kemalreis F-247 Firkateyn Fotoğrafları

TCG Kemalreis F-247 Firkateyn


 20.06.2014 tarihinde İstanbul boğazında demir atmış bulunan TCG KEmal Reis(F-247) Firkateynin Fotoğraflarıdır. Gemi de bayrak töreni esnasında fotoğrafladım ama maalesef fotolar deniz motorunun çok sallanmasından dolayı bulanık çıkmış o yüzden işe yarar sadece bir tane foto ekleye bildim.


Bediüzzaman hazretleriyle marka olmak istiyoruz - Bediüzzaman Said Nursi'nin adı caddeye verildi

Bediüzzaman Said Nursi'nin adı caddeye verildi

Kaymakam: Bediüzzaman hazretleriyle marka olmak istiyoruz

Bediüzzaman Said Nursi hazretlerinin ismi, doğup büyüdüğü yer olan Bitlis'in Hizan ilçesindeki ana caddeye verildi.
 
İlçe Kaymakamı Sedat İnci'nin girişimleri ve belediye meclisinin aldığı kararla daha önce Tatvan Caddesi olan ana caddenin ismi, Bediüzzaman Said Nursi Caddesi olarak değişti.
 
Kaymakam İnci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bediüzzaman hazretleriyle marka olmak isteyen bir şehrin ana caddesinin isminin de o şehrin oluşturmak istediği imaja uygun bir isim olması gerektiğini söyledi.
 
Bu nedenle kaymakamlık olarak belediye meclisine teklifte bulunduklarını ve caddenin ismininin "Bediüzzaman Said Nursi" olarak değiştirdiklerini ifade eden İnci, şöyle konuştu:
 

Bezmi Alem Valide Sultan Camii Fotoğrafları

Bezmi Alem Valide Sultan Camii

Son dönem Osmanlı Camii'lerinden ve deniz kenarında kendine has heybetiyle duran ve iç mimarisi oldukça süslemeli bir mabet. Alışılageldik Osmanlı Camii mimarisine hem benziyor hem de çok farklı, sanırım bu onu kendine has kılan başlıca özelliği. Kabataş'ta sakin bir iç huzuru geçirmek isterseniz 5 dakika havasını teneffüs edebileceğiniz bir mekan.

 camiinin mihrabı ve iç görünüşü
 kubbeden bir görüntü


 Geniş bakışla camiinin içi