Sümbül Ebrusu

Sümbül Ebrusu

11 Ekim 2014 Cumartesi

Ablamın Tatlı Hediyesi


Ablamın özellikle duasından ve muhabbetinden sonra en çok sevdiğim şey, ablamın bana hediye almasıdır. Bakmayın alırken nazlandığıma, hediyeyi alırken için için nasıl seviniyorum...
  
Ayşe Ablam ile ne zaman görüşsek ilk başta duasını ardından hediyesini alıyorum,
inanın bu bir yaramaz kardeş olarak çok hoşuma gidiyor.

bir İSAM sınavı sonrası çok hoşça süprizle Ayşe Ablamla aylar sonra tekrar karşılaşacağım aklıma bile gelmezdi ama nasibimizde varmış demek.  

Sabah ki sınav öncesinde neredeyse herkesle ilgilenip, ablamı fark etmemek gibi büyük bir ayıp etsem de, ablacığım saolsun sınav sonrasında yanıma gelerek hoş muhabbeti ile hem beni sevindirdi hemde her zaman yaptığı gibi 
boş gelmeyerek beni ve bu sefer ayrıca akşamımızı tatlı tatlı geçirmemize vesile olarak odamda kalan arkadaşlarımı da çok büyük sevindirdi. 
Ablacığım oda 116 da kalan tüm arkadaşlarım bu tatlı hediyenizden dolayı size çok müteşekkirler 

BEN böyle bir ablam olduğu için çok mutluyum,

Bilmiyorum sizin ablanızla aranız nasıldır?

Gerçi insanın ablası olup ta arasının kötü olması ancak nasipsizlerin bahtıdır.

Elhamdülillah ablasının yaramaz da olsa sevilen küçük kardeşi olma hüvviyetimi hala koruyorum.

eyvallah Ayşe Ablacığım

Allah her daim size kolaylık nasip etsin, emeğiniz her daim yağlı etsin inşallah
istanbul ile konya arasında mekik dokuyan küçük kardeşinizden hürmetler...

Agatha Christie Kırık Ayna takdim özet ve değerledirme yazısı

Agatha Christie Kırık Ayna


Kırk Aynada geçmişin acınaklı hayat öyküsü içerisinde, sahibi bilinmeyen bir facianın, sahibine yıllar sonra apansızın karşılaşıldığında, duyulan kin ile bir anlık sert intikam hissinin neticeleri ve asla temizlenemeyecek bu kirli işin üzerini, tekrar kirli işlerle kapatmak gibi düşülen gafletin getirisi olan cinayetler silsilesinin hikayesi.

Bir Erkeğin kadınına duyduğu sevginin getirdiği acziyet ve fedakarlığın nasıl çaresizleştirdiği;
yaşlı ama hala dinç eski bir ihtiyar dişi kurt'un işbilir ve en ufak kırıntıyı dahi atlamadan bütünde birleştirerek çözdüğü bir esrar perdesi...

Ve sinema dünyasındaki şöhret'in neler getirdiği 20.yy'ın ilk yarısından geleneksel ingiliz gözüyle aktarılması da kitapta gözden kaçırılmaması gerek hususlar olarak şahsen benim dikkatimi çekti.

Mehmet Talha Gürbüz tarafından Eylül 2014 de okumuş ve son derece kişisel hassasiyetleri göz önünde bulundurarak subjektif bir değerleme değerlendirilmiştir puanı 10/6.