Sümbül Ebrusu

Sümbül Ebrusu

19 Eylül 2011 Pazartesi

Bir avuç Çeçen misafiri koruyamıyoruz

Bir avuç Çeçen misafiri koruyamıyoruz
Geçen Cuma günü İstanbul Zeytinburnu'nda sokak ortasında güpegündüz 3 Çeçen mülteci katledildi: İşgalci Ruslara ve onların yerli işbirlikçilerine karşı mücadeleleriyle bilinen Berkkzah Musayev, Rustam Altemirov ve Zavrbek Amriev.
Allah onların şehadetlerini kabul etsin, bizi de ıslah etsin. Türkiye'ye sığınmış olan bir avuç Çeçen'i koruyamadık, koruyamıyoruz; yazıklar olsun bize!
Daha evvel de, kurtuluş savaşında yer almış olan 3 Çeçen İstanbul'da katledilmişti: Eylül 2008'de Gazi Edilsultanov, Aralık 2008'de İslam Canibekov ve Şubat 2009'da Ali Osayev.
Haziran 2009'da da bir Çeçen mülteci öldürüldü.
Bu cinayetlerin hiçbiri aydınlatılamadığı veya aydınlatılmadığı gibi, cinayet furyasını durduracak önlemler de alınamadı veya alınmadı.
2009'da Fransa'dan İstanbul'a bir heyet gelmiş. "Bizde de Çeçen mülteciler var. Böyle hadiselerin bizde yaşanmaması için ne yapmamız gerektiğini tespit etmeye çalışıyoruz" diyerek, Çeçenlere yönelik saldırılar hakkında araştırma yapmışlar. Bizim Emniyet Müdürlüğümüzde Çeçen meselesi üzerinde yoğunlaşan bir ekip var mı acaba? Varsa, 3 senelik bulgularını kamuoyuyla paylaşmasını rica ediyoruz. Bu kadar cinayet üzerine doğru dürüst tek bir resmi kelamın bile edilmemiş olması kabul edilir şey değil.