Sümbül Ebrusu

Sümbül Ebrusu

7 Ağustos 2015 Cuma

Colonia Cup 2015 Köln de maç keyfi FC Köln Valencia Porto Stoke City ve Bir Konyaspor Taraftarı


Colonia Cup 2015 Köln de maç keyfi 
FC Köln Valencia Porto Stoke City ve Bir Konyaspor Taraftarı

Köln'e (Almanya) geleli henüz bir ayı doldurmuş değilim ama buraya bu kadar çabuk adapte olacağımı hiç tahmin bile edemezdim. Ama resmen bir Köln'lü gibi Kölsch lehçesine kaçan almanca konuşmama, Rhein'e, U-Bahn'lara ve Neumarkt ve Zentral bibliothek ile Zentral Moschee'ye çoktan alışıvermiştim bile.
Almanya gibi futbol beşiği bir ülkeye kadar gelip de stadyumda futbol maçı izlemeden dönmeyi asla düşünmemiştim.


Ama Fırsatın ayağıma kadar geleceğini de tahmin etmemiştim.
Colonia Cup 2015 kapsamında Köln de Valencia Porto ve Stoke City'nin katılımıyla bir turnuvanın gerçekleşeceğini gördüğüm zaman bayağı heyecenlanmıştım.
Bundesliga takımlarından birisinin maçına gidebilir miyim diye merakla kendime sorarken İngiltere, Portekiz ve İspanyadan takımları bile görebilme şansını elde edecektim.
Daha önce Milli takımın Azerbaycan ile yaptığı maçı saymaz isek ülke dışından bir takımın maçını hiç izlememiş biri olarak benim için inanılmaz bir şanstı.

iki gün sürecek turnuva kapsamında toplam 4 maç izleme imkanı sadece 18 € olmasıda bu turnuvaya gitme arzumu kamçılayan etkenlerden biriside oluyordu.


Cumartesi günü denk getiremeyince turnuvanın ilk günü izleyememiş olmanın verdiği can sıkıntısıyla pazar günüde izleme niyetimden vaz geçmiş bir halde kütüphaneye doğru niyeti alarak sırtımda çantam, laptobum, almanca kitaplarımla yola çıkmış iken Kölne geldiğim ilk zamanlarda almanca çekingenliği yaşadığım anlarda nerdeyse elim ayağım gözüm kulağım her şeyim olan bugün de en az bir kardeşi kadar her başımın sıkıştığı anda derdime derman olan taa 29 mayısta başlayıp buralara kadar kaderin sürüklediği bir tanışıklığımız olan Kamil abimin kütüphane gelmekten vaz geçmesiyle
bir fikir kafamda dank ediyor ve neumarkta sadece bir U-Bahn değişikliğiyle maçın başlamasına yarım saat kala bütün fikrimi değiştirip yönümü KÖLN RHEİN ENERGİE Stadına doğru çeviriveriyordum


İnterntten iki günlük biletler 18€ ya satılırken gişelerden tek girişlik biletin 14€ olması beni bayağı bayağı duraklatıveriyordu. 
Sonuçta memleketimde senelik kombine aldığım fiyattan daha yükseğe tek girişlik bir maç için vermek durumunda kalıyordum:):):):)

Lakin Almanya şartlarında 2 maçı izleyecek olmanın cazibesi ve içimdeki lanet olası futbol duygusunun bastırmasıyla, Almanyada her gün neredeyse 1'er paket yediğim çikolata keyfimi 2 hafta boyunca yarım pakete düşürmek gibi büyük bir fedakarlık yaparak maça girmeyi göze alıyordum...

normalde böyle fedakarlıkları herkesler için yapmam futbol bir başka işte:)