Sümbül Ebrusu

Sümbül Ebrusu

20 Temmuz 2015 Pazartesi

Almanya da Halveti Uşşaki Dervişler Solingen Tasavvuf yolu Derneği,



Almanya da Halveti Uşşaki Dervişler Solingen Tasavvuf yolu Derneği,


Almanya da dervişler göreceğim çok fazla aklıma gelmezdi.
Tasavvuf erbapları her yerdeler ama benim çok fazla meşguliyetim olmadığından burada dervişler ile karşılaşmak aklımın ucundan bile geçmezdi.
2015 Ramazan ayının son pazar gününde yaptığımız Solingen ziyareti esnasında 29 mayıstan güzel arkadaşımız mücahid vasıtasıyla denk geldik.
Nasip Tabi.
Burası Halveti tarikatının Uşşaki koluna mensup bir dergah olarak 2014 yılının son aylarında Solingende yaşayan yurdumun gani gönüllü insanları tarafından 4 katlı bu bina satın alınarak bağışlanmış. Yaklaşık 4-5 ay süren tamiratlar sonunda bir kaç ay öncede binanın iki katı hizmete girmiş.
Ama henüz en alt katta bulunacak olan yemekhane ve en üst kata yapılması planlanan misafirhanesi henüz yapılmamış. en kısa sürede buraların da gönül erenlerinin bağışları ve İzn-i İlahi ile hizmete açılması planlanmakta.

Ne diyelim Allah bu gurbet ellerde yardımcıları olsun hayırlı hizmetler inşallah.

Almanya Solingen Haufmannstraße de bulunan Solingen Tasavvuf Yolu Derneği yolu bu taraflara düşmüş tüm dervişleri ve muhiplerini beklemektedir. 



Can şükrane verelim eve dervişler geldi
Can dervişler hu dediler bize safa verdiler
 



DİTİB Köln Merkez Camii DITIB Köln Zentralmoschee


DİTİB Köln Merkez Camii Köln Zentralmoschee

Ramazan ayının son haftasında başlayan Almanya/Köln seyahetimizin ilk notlarını ve Fotoğraflarına Köln merkez camiisi ile başlıyoruz.

Almanya da Diyanet İşleri Başkanlığı Türk İslam Birliği nin Köln Venloer Straße 160, 50823
de yaptırdığı Köln'ün en büyük camiisi; Köln Zentralmoschee.
2009 yılında başlanan inşaat %80-90 oranında tamamlanmış durumda. Şuanda vakit namazlarının ve cuma namazlarının kılındığı bina en geç önümüzdeki seneye tam kapasite ile hizmet vermesi hedeflenmektedir. Binanın yanında aynı zamanda DİTİB'in genel merkezi de bulunmaktadır.
caminin web sitesi için
http://www.zentralmoschee-koeln.de/