Sümbül Ebrusu

Sümbül Ebrusu

21 Mayıs 2015 Perşembe

TCDD Vakıfbank Rail&Miles CIP Lounge Konya deneyimi ile yaşanılan bir öykü


TCDD Vakıfbank Rail&Miles CIP Lounge Konya deneyimi

Aralık ayından beri kredi kartı sayım ikiye çıkmıştı; baş kamu bankasından aldığım kartın yanına birde vakıfbank rail miles'i eklemiştim. Nedeni ise haftalık olağan hale gelen konya- istanbul seyahetlerim için mil avantajlarından faydalanabilmekti.
Fakat nasip daha farklıymış ki, şubattan sonra haftalık seyahat aralığım haftalık rutinden 15 güne çıkmasıyla mil hayallerim başka bahara kalsa da cebimde kalan paralarım daha çok işime yaradığını da söylemeliyim
Vakıfbank rail miles kartımı aldıktan sonra uzun bir süre sadece internet alışverişleri için kullandığım bir kart konumundaydı.
Taa ki Konya'ya da CIP Lounge açıldığını duyuncaya kadar.
Açıkcası çok meraklı biri olmasamda ilginç şeyler dikkatimi çekmez değil.
Bu seferde biraz merak biraz da ulan bu CIP Loungue deneyimi acaba nasıl oluyormuş bir deneyelim bakalım merakı için denemek istemiştim.
Tabii birde havası var ki o başka bir konu:)
Başta da dediğim gibi ist-konya-ist biletlerini zaten uzunca bir süredir vakıfbank rail miles ile alıyordum ama derslerin yoğunluğundan hareketle (45-50 dk içinde köyceğizden çıkıp, istasyona gelme ve istasyonun karşısında ki adese marketten haftalık torku alışverişini yapıp vaktin namazını kıldıktan sonra trene binebilmek için ancak 7-8 dk gibi vakit kalıyordu zaten...)ve Konya'ya yapılan Cip lounge salonunun yerini elimde kalan kısıtlı zaman içerisinde keşfetme imkanı bulamam hasebiyle hep ötelemek zorunda kalıyordum. Taa ki nisan ayının başına kadar.
nisan ayındaki ilk dersimden çıktıktan sonra istasyona normal zamanlarıma göre 10-15 dk daha erken gelmenin avantajını değerlendirip etrafı gezerken CIP Loungue salonu keşfetmiş bulunuyordum.
İçimdeki merak hissini de yenemeyip;
içeriye dalmış ve cevabını bildiği halde sormakta direten tipik her türk vatandaşı gibi,
burayı kullanabileceğimi bildiğim halde gene de görevli güzel sarışın bayana bir kaç soru sormaktan geri kalmıyordum.
Saolsun görevli bayan oldukça kibar ve nazikane karşılamış ve sorularıma cevap verdiği gibi eğer kullanmak istiyorsanız buyrun diye de davet etmişlerdi.
Ama trenimin kalkış saatine 10 dakika gibi kısıtlı bir zamanın kalmasından ötürü mecburen bu imkanı kullanmayı bir kez daha tehir ediyorduk.
Bir sonraki ders haftamda ise CIP Loungue hizmetini kullanma heyecanı ile doluydum.
(Ver gazı!)
Sırf bunun için dersten bile bir saat erken çıkıp istasyona yollanıvermiştim.
Geçen sefer ki görevli bayanın vermiş olduğu bilgilere dayanarak CIP Loungue hizmetinden bir kişinin e ücretsiz faydalanabileceğini öğrenmiş ve bu yaşayacağım eşsiz deneyim için yanıma şanslı bir arkadaş da aramaya başlamıştım.
Tabii sap adamın sap arkadaşı olur misali ilk aklıma gelen bizim yorgun demokrat ve ihl'den beri kader arkadaşlığı yaptığımız A'hmet oluveriyordu...