Sümbül Ebrusu

Sümbül Ebrusu

23 Şubat 2012 Perşembe

CHP'nin trajikomik kurultayları

hasan celal güzel  23,02,2012 tarihli sabah gazetesinde yer alan chp nin kurultaylarına ilişkin bir yazı ben okudum çok eğlendim sizinde biraz neşeye ihtiyacınız olduğunu düşünerek bu yazıyı sizlerle paylaşmak istedim.


CHP'nin trajikomik kurultayları

Gazeteye gelirken, Ankara'nın her köşesine asılmış, CHP'nin 26 Şubat Pazar günü yapılacak 16. Olağanüstü Kurultayı'nın 'Büyük Demokrasi Şöleni'afişlerini gördüğüm zaman, yılların gerisinden hoş bir melodi dilimin ucuna geldi:'Hisseli Harikalar Kumpanyası açıyor perdesini açıyor...' Millet olarak CHP'ye medyûnu şükrânız... CHPDP gibi refah seviyesini arttırmadı;AP gibi altyapı yatırımlarına önem vermedi; ANAP gibi ülkeye çağ atlatmadı veAK Parti gibi demokratik Büyük Türkiye hedefini gerçekleştirmedi ama her yıl topladığı bol kavgalı, patırtılı ve şenlikli kurultaylarla milletimizin gönlünü eğlendirmesini bildi. 
HP 'Kurultayların Partisi...' Acıların kadını gibi oldu ama kimse kusura bakmasın. Eğer bir siyasî parti, kurulduğundan bu yana 33 olağan ve 17 olağanüstü kurultay topluyorsa, bunu başka türlü adlandırmanız mümkün değildir. Sevgili dostum Salih Memecan, dünkü Sabah Gazetesi'nde yayınlanan harika karikatüründe ne güzel ifade etmiş: Erdoğan, artan oy oranına sevinirken,Kılıçdaroğlu artan kurultay sayısıyla övünüyor. 
Büyük kısmı son dönemde toplanan bu olağan ve olağanüstü kurultay sayısının çokluğuna bakıp da CHP'nin demokratik ve özgürlükçü zihniyetinden dolayı çok sayıda kurultay düzenlediği zannedilmesin. Bunun sebebi, özellikle 1960 sonrasında CHP'nin hizipçi, klikçi, ayrımcı ve hoşgörüsüz bir siyasî parti olmasıdır.
Düşünebiliyor musunuz?... CHP, siyasî partiler tarihinde bir trajikomik hâdiseye imzasını koydu ve bir gün arayla iki olağanüstü kurultay kararı aldı. 

***

Helal gıda pazarının %80 i yabancıların elinde,

gimdes in yapmış oldugğu araştırmaya göre dünyadaki helal gıda sektöründe faaliyet gösteren firmaların %80 i gayrimüslümlerin elinde. müslüman üreticilerin elindeki helal gıda pazarı ise hızla artmasına rağmen şu anda sadece %14 seviyesinde.


Helal Gıda pazarı yabancıların elinde!

"Helal Gıda" sertifikasına sahip ürünlerin global ekonomide 2 trilyon dolarlık bir pazara sahip olduğu bildirildi. Peki müslümanların pastadaki payı ne kadar?


Dünya ekonomisinde gittikçe artan bir rağbet gören, "Helal Gıda" sertifikasına sahip ürünlerin global ekonomide 2 trilyon dolarlık bir pazara sahip olduğu bildirildi.

Balıkesir'de, Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) tarafından düzenlenen, "Helal Gıda" sempozyumu ilgi gördü. Sempozyumda, konunun uzmanları ve sektörün ileri gelenleri, dünyadaki 2 trilyon dolarlık helal ürün pazarında Türkiye'nin öncü olması gerektiğini belirterek Türk firmalarına ortak çağrı yaptılar. GMKA'nın, "İhracat için Helal Sertifikalama Sempozyumu" sempozyumunda, dünyada hızla yükselen 'helal ürün' sertifikasının özellikle Balıkesir ve Çanakkale başta olmak üzere Güney Marmara Bölgesinde özellikle gıda firmaları arasında yaygınlaştırılması ve konuyla ilgili farkındalık oluşturulmasının amaçlandığı kaydedildi. Sempozyuma, Hollanda İslam Üniversitesi Rektörü ve GİMDES Danışmanı Prof. Dr. Ahmed Akgündüz, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili Mustafa Çıkrıkçıoğlu, Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme, Sertifikalama ve Araştırma Derneği (GİMDES) Teknik Kurul Başkanı Ahmet Cengiz ile sektörlerinde öncü firmalar olan YÖRSAN Genel Müdür Yardımcısı Ayhan Ödekbaş ve Hamidiye Suları A.Ş. Kalite Müdürü Necdet Çetin konuşmacı olarak katıldılar. GMKA hizmet binasındaki sempozyuma Balıkesir ve çevresinden birçok gıda firması ve resmi kurum temsilcisi ile çeşitli sektörlerden izleyiciler katıldı. Sempozyumun açılış konuşmasını GMKA Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan yaptı. Gündoğan, Balıkesir ve Çanakkale illerinde helal sertifikasına sahip firma sayısının iki elin parmaklarını geçmediğini, bu sempozyum ile bölgede bir farkındalık amaçladıklarını söyledi. GMKA Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan, "Güney Marmara Kalkınma Ajansı olarak bölgemizin ihracat kapasitesinin sadece hibe desteklerinden faydalanılarak istenen düzeye gelemeyeceğini biliyoruz. Bu bilinç ile fuar, eğitim organizasyonları, toplantı gibi faaliyetlerle de bölgenin ihracatının geliştirilmesine yönelik farkındalığı artırmaya çalışmaktayız. Bu amaçla gıda sektöründe Türkiye'nin önde gelen bölgelerinden olmamıza karşın ihracat için önemli bir yeri olan 'Helal Sertifikası' istenilen düzeyin çok altındadır" dedi.



HELAL GIDALARIN YÜZDE 80'İNİ GAYRİMÜSLİMLER ÜRETİYOR

GMKA Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan, helal gıda konusunda Türkiye'nin dünyada neredeyse yaya kaldığını ifade etti. Mustafa Gündoğan, Ajans uzmanlarının helal ürün pazarıyla ilgili hazırladığı rapordan çarpıcı bilgiler aktardı.