Sümbül Ebrusu

Sümbül Ebrusu

17 Ağustos 2010 Salı

Pakistanlı kardeşlerimiz Yardım Bekliyor. Pakistanın "Beşte Biri "su altında

 Kurtuluş savaşında bizi yalnız bırakamayan Pakistanlı kardeşlerimiz zor günler geçiriyorlar.
Allah Rızası için elimizden geleni esirgemeyelim.
Yardımlarımızı ihh , cansuyu ve kızılay ile ulaştırabilirsiniz.


 İslam Konferansı Teşkilatı (İKT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, Pakistan'ın beşte birinin sular altında olduğunu belirterek, acilen yardım elinin uzatılması çağrısında bulundu.

hsanoğlu, AA'ya verdiği özel demeçte, Pakistan'dan kendilerine ulaşan son bilgileri aktardı. Pakistan halkının büyük bir perişanlık içinde bulunduğunu kaydeden İhsanoğlu, "Maalesef İslam dünyası bugünlerde çok büyük acı çekmektedir" dedi.
Pakistan'ın çok büyük bir felaketle karşı karşıya olduğunu kaydeden İhsanoğlu, "Pakistan nüfusunun 10'da biri, 20 milyon insan sel felaketi karşısında evinden, yurdundan, toprağından uzak, perişan bir vaziyettedir" diye konuştu.
Ülke topraklarının beşte birinin sular altında olduğunu ifade eden İKT Genel Sekreteri, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bir tarafta terör felaketi, bir tarafta sel felaketi. Pakistan tarihinin en büyük felaketiyle karşı karşıya gelmiştir. Ülkemizle, İslam dünyasının bütünüyle çok yakın ilişkisi ve sıcak münasebeti olan bu ülkeye yakın olmamız ve yardım elimizi uzatmamız, her şeyden önce insanlık vazifemiz, Müslümanlık vazifemizdir.
Özellikle bu Ramazan ayında hızlı bir şekilde yardım elimizi uzatmamız gerekiyor. İKT olarak Pakistan Başbakanının açıklamalarının ardından bütün İslam dünyasına hemen yardım konusunda açıklamalar yaptık. Şu ana kadar 250 milyon dolarlık bir yardım yapıldı. Bu yardımların yüzde 60'ı İslam dünyasından gelmiştir. Suudi Arabistan 100 milyon dolarlık bir yardım ile en büyük paya ulaşmıştır. Ayrıca İslam ülkelerinde, Kuveyt'te BAE'de, Arap ülkelerinde televizyonlarda yardım toplama kampanyaları başlamıştır. İlk etapta sadece Suudi Arabistan'da 15 milyon dolarlık bir yardım toplanmıştır. Bütün bunlar İslam dünyasında büyük bir ilginin ve hayırsever bir varlığın bulunduğunu gösteriyor. Biz özellikle halkımızın büyük bir kampanya içinde olduğunu da biliyoruz. Kızılayın, diğer sivil toplum örgütlerinin orada bulunduğunu biliyoruz."
-DAİMİ TEMSİLCİLER TOPLANIYOR-
İKT Genel Sekreteri, İKT üyesi ülkelerin daimi temsilcilerinin Çarşamba günü toplanacağını belirterek, "Bu, tabii ki felaketin boyutları karşısında bütün dünya, BM camiası da sıkıntı içerisinde. Buna mukabele etmek kolay değildir. Bize ulaşan bilgilere göre İslam dünyasından gelen yardımların yerlerine ulaştırılmasında büyük sıkıntılar yaşanıyor. Bunun için 57 üye ülke daimi temsilcilerini topluyoruz ve bu toplantıda nasıl daha fazla yardım edebiliriz, neler yapılabilir, yardımlar yerlerine nasıl ulaştırılabilir, bütün bunları müzakere edeceğiz" dedi.
Pakistan'da gelecek hafta İslam ülkelerindeki Kızılay teşkilatları ve sivil toplum kuruluşlarının acil bir toplantıya çağrıldığını kaydeden İhsanoğlu, "İslam dünyasının felaketler karşısında ciddi dersler çıkarması gerektiğini" belirtti.
"Şunu vurgulamak istiyorum: İKT 1 Ocak 2005'ten itibaren bu tip olaylarla yakından ilgilenmeye başlamıştır. Maalesef bundan önce teşkilatımız bu işlerle pek ilgili değildi. Tsunami felaketi bize çok şey öğretti. Ve İslam dünyasında büyük bir varlığın olduğunu gösterdi. Ancak esas hedefimiz bu potansiyeli ortaya çıkarmaktır" diyen İhsanoğlu, bir acil yardım fonunun kurulması gereğine işaret ederken, şunları söyledi:
"Bu son hadise şunu göstermiştir. Acil yardım fonuna ihtiyaç vardır, veya acil mukabele mekanizmalarına ihtiyaç vardır. Bunları yapmak siyasi iradelerin aynı noktada buluşmasıyla mümkündür. Bunu gerçekleştirmek için siyasi karar almamız gerekir. Biz bugünden itibaren önümüzdeki sene Mısır'da, İKT zirvesinde böyle bir karar çıkarmaya çalışacağız. Eminim ki acil yardım fonunun kurulması İslam dünyasının acılarını dindirmeye gayret edecek ve daha iyi imkanlar sunmaya çalışacaktır."





Kaynak: haber7

Biz gönüllüyüz.

İnternette bir vasıta ile öğrenmiş olduğum GONULLULER.İNFO  adresine girdikten sadece 8-10 gün sonra 15.08.2010 Tarihinde TRT Haberin öğlen kuşağında TRT belgesel Ekibinin Gönüllüler ile Nijer Seyehatinda yapmış oldukları programı izledim. Ramazanda olduğumuz oruçlu bulunduğumuz halde nijerdeki insanları görünce müslümanlığımdan utandım.... burada senede sadece 1 ay, en fazla 15 saat oruç tutarken ,bin nazla davranan ben orada insanların yılın 365 günü açlık ve susuzluk çektiklerini görünce yerin dibine geçtim... insanlığımdan utandım.
biraz merhemet  sahiplerini bu hafta trt haberde 14:15 de ikinci bölüü ile nijeri izlemeye davet diyorum....


bende gönüllü olmak istiyorum diyorsanız..

Neden Gönüllüyüz

Bir çok insanın hayatı  boyunca “milet” isimli tahıl dışında ikinci bir ürünün tadını bile bilmeden bu dünyadan göç ettiği, bazı yerlerde 300.000 kişiye bir doktorun düştüğü Afrika’da, 50 dolarlık bir katarakt  ameliyatıyla görebilecekken 20 yıldır dünyayı karanlık gören, metrelerce uzaktaki kuyulardan su taşıyan insanlar hep hüzünlendirdi bizleri.       Gönüllüler.info
Gönüllü hareketimize, Afrika’nın en fakir 3 ülkesinden biri olan Nijer’den  başladık. Şimdiye kadar 8 kez gittik Nijer’e. Doktorlarımız şifa, bizler de çare olmaya. İlk 8 seyahatte 16.000 hastaya dokundu doktorlarımız, 800’ü aşkın hasta ameliyatlarla sağlığına kavuştu, 1200’ü dünyayı görmeye başladı, 1500’ünün artık dişleri ağrımıyor. 35.000’ne yakın kişi artık su için uzaklara gitmiyor, 12.000 kişi bu yıl kıtlıktan etkilenmeyecek, 25.000 kişi verdiğimiz keçilerle artık bir başkasına muhtaç olmadan yaşayacak.  Gönüllüler.info
Sabrı, azla yetinmeyi, yoklukta  mutlu olabilmeyi, kendine ait olmayana el uzatmamayı, kısacası  yokluğa  şükretmeyi  öğretti bizlere  Nijer’liler. Ne biz onlara doyduk, ne onlar bize.  Gönüllüler.info
Vermek için her gittiğinizde bir şeyler alıp geliyorsanız, vazgeçilmez oluveriyor birden. Afrika bir okul, imkanı olan her kardeşimiz bir kez ziyaret etmeli, dokunmalı bu insanlara ve döndükten sonra bir daha gözden geçirmeli birçok şeyi.
Siz de bu insanlar için birşeyler yapmayı aklınızdan geçiriyorsanız, gelin bizim gibi GÖNÜLLÜ olun, bizlere katılın. Ülkemizin yoksulu, yetimiyle, Dünya’nın çaresiziyle birlikte olalım. Siz de bizimle gelin, kendiniz gelemeseniz de, sizin katkılarınızı Afrika’ya ulaştırmak için biz GÖNÜLLÜ’yüz. Seve seve...
Kafile ve Organizasyon  Başkanı