Sümbül Ebrusu

Sümbül Ebrusu

21 Eylül 2012 Cuma

Konya Uluslararası Mevlana Anadolu İmam Hatip Lisesi açıldı


Uluslararası İHL pazartesi açılıyor




Yaklaşık 1 aydır tadilatta olan ve bugün kaymakamlığa teslim edilecek olan Uluslararası Mevlana Anadolu İmam Hatip Lisesi pazartesi günü yeni eğitim öğretim yılına başlayacak. Lisede bu yıl 17 farklı ülkeden yaklaşık 100 öğrenci eğitim görecek

       


















Eski Görme Engelliler Okulu binasında yeni eğitim öğretim yılına hazırlanan Uluslararası Mevlana Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde tadilatlar bugün sona eriyor. Selçuklu Kaymakamlığı tarafından bugün müteahhitten teslim alınacak olan Uluslararası Mevlana Anadolu İmam Hatip Lisesi binası kalan eksiklerinin de giderilmesinin ardından pazartesi günü eğitim öğretim hizmetine resmen başlayacak.
Uluslar arası İHL’nin Konya’ya kurulacak olmasının şehir açısından son derece önemli olduğunu belirten TİMAV Genel Başkanı Abdullah Ecevit Öksüz, “İslam ülkelerinden gelecek öğrenciler; şehrimizin kültürünü, sosyal yapısını tanıma, tanıtma ve yayma konusunda önemli bir rol oynayacaklar. Hz. Mevlana’nın ‘Ne olursan ol, gel’ çağrısı bu proje ile vücut bulmuş olacak ve Konya’nın ruhu anlatılabilecek” dedi.

1 YIL TÜRKÇE DİL EĞİTİMİ ALACAKLAR
Yeni eğitim öğretim yılında öğrencilerin 1 sene boyunca Türkçe dil eğitimi alacağını ifade eden Öksüz, “Okulumuzda bu sene 17 farklı ülkeden yaklaşık 100 öğrenci eğitim alacak. Öğrencilerimiz 1 sene sadece Türkçe dil eğitimi alacak. Daha sonra imam hatip müfredatına geçilecek. Okulda tadilatlarımızı tamamlamak üzereyiz. Öğrencilerimiz eğitim ihtiyaçlarının yanı sıra barınma ve yemek ihtiyaçlarını da okulda karşılayabilecek. Bu öğrenciler tamamıyla devlet bursuyla burada eğitim görecekler” diye konuştu.

9. Konya Uluslararası Mistik Müzik Festivali


Dünya halklarının mistik müzikleri Konya'da sahnelenecek
Hz. Mevlana'nın 805. doğum yıl dönümü etkinlikleri kapsamında bu yıl 9'uncusu düzenlenecek Konya Uluslararası Mistik Müzik Festivali'nde İran, Bulgaristan, Afganistan, Çek Cumhuriyeti, Moritanya, Çin, Gürcistan, Hindistan ve Türkiye'den sanatçılar ve gruplar sahne alacak. 


22-30 Eylül tarihleri arasında Mevlana'nın huzur veren yeşil kubbesinin gölgesinde düzenlenecek festivalde, mistik müzik alanında dünyanın en önemli grupları sahne alacak.

Konya Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek halka açık konserler ücretsiz izlenebilecek.

Festivalde, İran Horasan müziğinin en önemli temsilcisi ''Sima Bina'', ''Grammy'' ödüllü ''Le Mystere des Voix Bulgares'', Afganistan'dan ''Üstad Ghulam Hussain'', Çek Cumhuriyeti'nden ''Schola Gregoriana Pragensis'', Moritanya'dan ''Coumbane Mint El Warakane'', Çin'den ''Sanubar'' topluluğu, Gürcistan'dan ''Aznash'' topluluğu, Hindistan'dan ''Purna Das Baul'' ve Türkiye'den ''Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu'' sanatseverlerle buluşacak.