Sümbül Ebrusu

Sümbül Ebrusu

27 Eylül 2014 Cumartesi

Ebrulu Eşarplarım 2


Ebrulu Eşarplarım 2

Ebrulu eşarp yapma noktasında biraz gayret sarf ediyorum, ama hala talebe olmanın sıkıntılarını çekiyorum. Talebelik kolay değil, emek yoğun olacak ki ustalaşasın.

Hemen ekmek yok talebelikte, hele ebruda hiç yok,
devamlı çalışmak zorundasın ve biraz da kahır çekmek zorundasın.
Çok şeyi bilmediğimin, bildiğim şeylerin çoğununda uygulama noktasında eksik ve yetersiz kaldığımın az çok farkındayım ama bazen yaşamak da gerekiyor.

Aşağıdaki Ebrulu eşarpları evde yaptım, hepsi saten eşarp. Biraz deneme, biraz da öğrenme amacıyla,
bir şeyler feda etmeliyim ki değdiğim ve harcadığım zamanın getirisi olsun.

ama hala eksiklerim çok, Renk uyumu ve ahengi yakalamakta zorlanıyorum,
bunda tabi benim sanatsal kabiliyetimin de sınırlı olması, ya da bugüne kadar üzerine düşmediğim için gelişmemiş olması da büyük etken ol sebep çok şey hala eksik.

Eşarpların hepsi hediyelik, şimdiden 5-6 tanesini aldılar bile ama dileyen örtmek şartıyla alabiliyor.

boşuna dememişler "bir bilene sormak şart" diye.  




Konya 11. Uluslararası Mistik Müzik Festivali 5.günü değerlendirme Aashish Khan Konseri


Aashish Khan Konseri

Festivalin 5. geceki konuğu biraz ağır ve derin konuğu Hindistan'ın müzikte ki büyük üstatlarından Aashish Khan'dı. 

 Kuzey Hindistan'ın klasik müziğinin yaşayan en büyük otoritelerinden birisi olduğu tanıtım kitapçıda yer alıyordu. Her ne kadar kendisinin adını festivalden önce hiç duymasam da, festival sanatçıları açıklandıktan sonra, google de yaptığım araştırmalarda bu seneki festivale çağrılan en meşhur sima olduğunu gördüm.
Dün akşam benim en çok dikkatimi celb eden husus salona 7-8 dakika erken gelmeme rağmen salonun tıklım tıklım dolu olması hayret edilecek bir şeydi. Hani burası Konya... Tamam salon dünde dolmuştu ayakta da seyircilerden epeyce vardı, ama bir programın hemde sanatsal içeriği oldukça yüksek düzeyde bir programın başlama saatinden evvel dolup taşması, Konya gibi her program istisnasız 5-10 dk geç gidilen bir yer için alışılagelmiş bir şey değildi tabii ki...


Aashish Khan dün yaklaşık 80 dk sahnede kaldı.
İlk 10 dakikasını akort, sonrası 15-20 dakikasının ise beni uyutacak kadar ağır bir havada ilerleyen müziğin temposu yarım saatin ardından yavaş yavaş yükselip bizi ne uyutacak ne de kaldırıp oynatacak havaya gelmeden sakin ama canlı bir şekilde akan bir su misali bizi cezbederek sonuna kadar devam etti...