Sümbül Ebrusu

Sümbül Ebrusu

14 Aralık 2010 Salı

Selçuk Küpçük Gelemem Ay Karanlık

gelemem ay karanlık
dudaklarım uçuk bu yaz
bekle desem ömür olur
gelemem ay karanlık
gelemem ay karanlık

anla artık kapında
ben bir çöl vurgunuyum
uçtu bu can kafesten

Konya da Örnek İmam. Sabah namazına gelene açık büfe kahvaltı

Sabah namazına gelene açık büfe kahvaltı
Konya'da bir cami imamı cemaatinin sayısını artırmak için 17 yıldır ilginç bir uygulamaya imza atıyor.

 Cami imamı, ilk defa namaza başlayan ve her sabah namazını camide kılan cemaatine 13 çeşit çorba ikram ediyor.
Yıllarca Türk sinemasında asık suratlı, saçı sakalı bir birine girmiş, dini istismar eden imam portresi çizildi. Aradan geçen zamanda sinemadaki karekterlerin aksine din görevlileri hem çağın teknolojisine ayak uyduruyor hem de kendisini sürekli yeniliyor. İmamlar cemaat ile bağlarını kuvvetlendirmek için yeni projeler geliştirirken bazıları da sosyal-kültürel ve sportif faaliyetlerde boy gösteriyor.

Başörtüsüyle Türkiye’ye dönmeye korkuyor

Başörtüsüyle Türkiye’ye dönmeye korkuyor

Halise Özdemir, Türkiye’de inancından dolayı baskı ve ayrımcılığa tabi tutulan on binlerce öğrenciden biri

Halise Özdemir başörtülü olduğu için baskı ve hakaretlere maruz kalan, başörtüsüyle okula girilmesine izin verilmeyen Türkiye’deki on binlerce öğrenciden biri. 13 yaşında kendi isteğiyle başörtüsü giymeye başlayan Özdemir, İzmir İmam Hatip Lisesi’nde okudu. Katsayı adaletsizliğinden dolayı üniversiteye girme endişesi taşıyan Özdemir, birçok öğrenci gibi düz liseye devam etti ve kabus dolu günler başladı. “Yeni lisemde başörtümün problem olabileceği hiç aklıma gelmemişti” diyen Özdemir, lisede başına gelenleri şöyle anlatıyor: “Okulda başörtüsü giymek yasaktı. Bu yüzden okula kadar başörtülü geliyor, okulun giriş kapısında eşarbımı çıkarıyordum. Bunu yapan birkaç öğrenciden biriydim. Okul yolunda başörtüsü takmam kısa süre sonra okul idaresi tarafından uyarılmama neden oldu. Bir sabah okul müdürünün kapıda beklediğini gördüm. Bana okula gelirken eşarp takmamamı söyledi. Başörtümün okulun üniformasına karşı bir saygısızlık olduğunu ve verilen eğitimle bağdaşmayan bir tarz olduğunu söyledi.”

OKUL MÜDÜRÜ MÜSTAHDEME ‘ÖRTÜLÜ GÖRÜRSEN ALMA’ DEMİŞ
Okulda başörtüsü giymediği halde baskıya maruz kalan Özdemir sadece okul müdüründen değil, diğer öğretmenlerinden de tepki görmüş: “Okul dışında beni eşarplı gören coğrafya ve beden eğitimi hocalarım da bana karşı tavır aldılar. Okul müdürünün, müstahdeme beni kapalı görmesi halinde okula almamasını tembihlediğini duydum. Yaşadıklarımdan derin bir üzüntü duyuyordum. Bir karar vermem gerekiyordu.

Gençlerin aleyhinde 2 komite çalışıyormuş.

Gençlerin aleyhinde 2 komite çalışıyormuş
14 Aralık 2010 
Günün Risale-i Nur dersi...
Bismillahirrahmanirrahim

Bu sene inzivâda iken ve hayat-ı içtimaiyeden çekildiğim halde, bazı Nurcu kardeşlerimin ve hemşirelerimin hatırları için dünyaya baktım. Benimle görüşen ekserî dostlardan, kendi ailevî hayatlarından şekvâlar işittim. “Eyvah!” dedim.

“İnsanın, hususan Müslümanın tahassungâhı ve bir nevi cenneti ve küçük bir dünyası aile hayatıdır. Bu da mı bozulmaya başlamış?” dedim.

Sebebini aradım.
Bildim ki, nasıl İslâmiyetin hayat-ı içtimaiyesine ve dolayısıyla din-i İslâma zarar vermek için, gençleri yoldan çıkarmak ve gençlik hevesâtıyla sefahete sevk etmek için bir iki komite çalışıyormuş.

Bediüzzaman ve Gönenli Mehmet Efendi

Bediüzzaman: Gönenli sakın yanıma gelmesin!
"Söyleyin Hafız Mehmed'e, Sakın sakın yanıma gelmesin" diye hocalarla haber gönderiyordu

Son Şahitler'den Gönenli Mehmed Efendi anlatıyor:
(Bediüzzaman Said Nursi ile ilgili olarak) 'Yâ Rabbi! Bu zâtın bende hiç kısmeti yok mu? diye düşünürdüm. Evime davet ediyordum, gelmiyordu. Devamlı olarak "Söyleyin Hafız Mehmed'e, Sakın sakın yanıma gelmesin" diye hocalarla haber gönderiyordu.