Sümbül Ebrusu

Sümbül Ebrusu

1 Ekim 2015 Perşembe

Hasret bitiyor ve Yeniden Torku Arena Tribünlerdeydik 27.09.2015 Torku Konyaspor Mersin İdman Yurdu Maçı

Hasret bitiyor ve Yeniden Torku Arena Tribünlerdeydik 27.09.2015 Torku Konyaspor Mersin İdman Yurdu Maçı


26 Nisan 2015 tarihinden beri Konyasporumuzun maçına gidemiyorduk. Tam 5 ay olmuş en son b
Akhisarı 2-1 yendiğimiz maçta stadyumdaki yerimizi almış o tarihten bu yana biricik takımımızı biraz da olsa yalnız bırakmış sayılıyorduk.
Maç gününde Kuzey üst tribünündeki yeni yerimize kavuşmanın heyecanı da tetikleyen başka bir unsur oluyordu. 

Maça giderken normalde hiç yapmayacağım bir şeyi yapıyor ve formamı evden giyerek çıkıyordum.
En küçük bilader ve amcaoğlu ibrahim de bana eşlik ediyorlar Konyasporumuzun evinde 1 ay sonra çıkacağı bu maçı kaçırmak istemiyorlardı.
Formayla çıkmış olmanın avantajını henüz daha stadyuma gitmeden görmeye başlıyorduk. Evimizin önünden geçen 53 numaralı otobüsü saniyelerle kaçırınca öğle namazının biraz geçe kalacak olması nedeniyle biraz hüzünleniveriyorduk... Bir sonraki otobüs en az 15 dk ve de maça ucu ucuna yetişmek demek oluyordu. Bu da maçın başlamasına ramak kala aklı maçta kalmış acele yat kalk namazına da beraberinde getirmesi muhtemel bir vakıa olacağı aşikar biçimde duruveriyordu.
Tam o anda hemen yanı başımızda ki kırmızı ışıklarda bekleyen bir başka konyasporlu abiler bizi arabalarına davet ediyor ve maça doğru hızlıca yollanıyorduk.
Artık namazın bereketi mi yoksa futbolun fani kardeşliği mi bilemiyorduk. 

Maç genelde biz konyasporluların alışık olmadığı bir havada başlıyor ve henüz 10. dakikada Abdurrezzak Traore'nin golüyle 1-0 öne geçiyorduk.

Traorenin golü sonrası yaşanan büyük sevinç

Maçın genel gidişatında Konyasporun bariz bir üstünlüğü göze çarpıyordu. Ve takım oyununu sahaya çok güzel bir şekilde yansıtan konyaspor bizlere keyifli bir maç yaşatıyordu ki biz konyaspor seyircisi için çok da alışık olmadığımız bir hadise oluyordu

İlk yarı bariz üstünlükle bitirdiğimiz maçın ikinci yarısında 10 dakika kadar biraz bocalasak da defansımızın Aykut hocadan kazandığı en büyük özelliği olan rakip takımı ceza sahasının hemen önünde kilitleme özelliği sayesinde mersin idman yurdu tehlikeli bir atak yapamadan hücumlarından boş dönüyordu...

12 Uluslarararı Konya Mistik Müzik Festivali 7. günü Japonya Iwami Kagura Gotsu-dan


12 Uluslarararı Konya Mistik Müzik Festivali 7. günü Japonya Iwami Kagura Gotsu-dan



Festivalin 7. akşamındaki konuklarımız japonyadan geliyorlardı.
Konser gündüzünde çok değerli bir insanı konsere çağırsak da
"japon müzik kültürünü çok sevmiyorum zaten" diyerek bizi biraz mahzun bırakıversede, festivalin cazibesi, bizimde japon müziğine karşı bir ilgimizin neredeyse -1 olmasına rağmen çekiyordu...
Tabi biraz da nasip diyorduk her iki tarafta mahrum kalıyorlardı bir şeylerden.
Hasret devam ediyordu!..



Değerli dostun öngörüsü çıkıyor ve müzik anlamında çok kısır bir gece geçiriyorduk.
Lakin görsel şov olarak muhteşem bir kareografi izliyorduk.
Gösterinin ilginçliğinin yanı sıra izleyicin ilgisini de sonuna kadar canlı tutmayı başarıyorlardı.
Konserlerin ilk gününden beri neredeyse her konserde beraber olduğumuz Fatih hoca ile beraber bu görsel şovu izlemenin keyfini yaşıyorduk. 
 Bizleri Japonya'ya gitmiş kadar yaptıran görsel şovdan izleyicilerin neredeyse hepsinin hayranlık belirten yorumlarını konser sonrasında duymak, gecenin başarısını ortaya koyuyordu.