Sümbül Ebrusu

Sümbül Ebrusu

28 Şubat 2016 Pazar

Safranbolu Gezisi ve Safranbolu Fotoğrafları


Safranbolu Gezisi ve Safranbolu Fotoğrafları

22.07.2014 Tarihinde Safranbolu'ya yaptığım ziyaret; uzun zamandır  taslaklar listemde son rütüşları yapmak için bekliyordu kısmet bugüneymiş. (yaklaşık 1,5 yıldır taslaklar arasında az kalsın unutuluyordu) Biraz değerlendirme biraz fotoğraflar paylaşacağım, Safranbolu'ya dair.


Öncelikle bu Safranbolu'ya yaptığım ilk ziyaretti. safranbolu merak ettiğim yerler arasında yer almakla birlikte hadi nereye gitmek istersin söyle hemen gidelim deseler ilk gideceğim 10 yer arasında kalmayacak bir yer olduğunu da söylemeliyim.
Neden derseniz, bu kadar göz önünde tutulan ve turistik olmuş beldeleri özellikle tam turizm zamanında ziyaret ettiğim zaman uğradığım hayal kırıklığından dolayı istemiyordum. Açıkcası gezimizin Ramazan ayına denk gelmesi beni bu yüzden biraz daha sevindirdi, hiç yoktan daha az kalabalıkta gezecektik. beklediğimiz gibi de oldu. Halkımızın büyük çoğunluğunun en azından %50 den fazlasının oruç tutması sebebiyle Ramazan ayında gezmeye ara verilmesi işimizi kolaylaştırdı. tabii Ramazan yada mübarek gün bilmeyen oruçsuzlar müstesna, onlarda zaten çok fazla değillerdi.
(Kusura bakmayın kimsenin oruç tutup tutmadığına bakmam, ama edepsizlik yapıp sokakta günlük yaşantısına devam eden ve kendisine müslüman diyenlere de saygı ve tahammül göstereceğimi düşünmeyin. ait olduğunuz dinin bir kuralı var, uymasanız bile uyan insanlara karşı biraz daha edepli yada medeni olmanızı beklerim) 

Bu fotoğraf Kastamonu yönünden şehre girdiğiniz zaman sizi karşılayan halk otobüslerinin toplandığı ufak ve tepemsi bir düzlükten çekilmiş bir fotoğraf.
Şehrin manzarası göz alıcı

yukarıdaki fotoğrafın çekildiği yerden olup biraz daha yakın plan çekimi

yukarıdaki fotoğrafların çekildiği yerden olup biraz daha yakın plan ve daha geniş kareden çekilmiş bir foto.


Çift Kat Ebrulu Saten Eşarplar 3


,
Ebrulu Saten Eşarplar 3

Arada sırada ebrudan eşarplar yapmaya devam ediyoruz. Bu seferki eşarpların hepsi saten kumaş alınmış durumda. Hatta bir kaç tanesini çift baskı aldık, eh fena da olmadılar. Ama teknenin suyunu hemde boyalarını iyi ayarlayamadığım için eşarpların çoğu çok da istediğim gibi olmadı. Çok sade ve yalın kalmış gibiler.
bu eşarp/başörtü çift katlı ebrulu eşarplar içinde benim en çok sevdiğim oldu. 
Nasıl olduğunu gösterdiğim büyük rakip ve tekne arkadaşımız 
eşarbı ilk gördüğü anda "Talha abi bu eşarbı çok özel birisine vermelisin" deyiverince;
 bu güzel iltifatının karşılığı olarak eşarbın sahibi olmayı başarıyordu.


Klasik battal örgüsü içerisinde kalmaktansa biraz soyut denemeler yapmanın sonucu olarak da bayağı şekilli ebrulu eşarplar ortaya koymuş olduk.
Arada sırada beğenenler oluyor:)



Gaziantep Bakırcılar Çarşısı


Gaziantep Bakırcılar Çarşısı


Şubat 2016 tarihinde gezdiğim Gaziantep bakırcılar çarşısında hoş görüntüler.