Sümbül Ebrusu

Sümbül Ebrusu

2 Temmuz 2014 Çarşamba

Kenger Sakızı deneyimi

Kenger Sakızı

Kenger Sakızını ilk defa Malatya'ya gidip gelirken görmüştüm.
Ne olduğu hakkında herhangi bir bilgimin olmadığı beyaz beyaz su içinde satılan bir şey; sorduğum zaman Kenger Sakızı demişlerdi.
Ne işe yarar dediğimde şekersiz doğal sakız!!! dediler.
Bu cevabı duyunca;
Yaklaşık 4-5 yıl uzak durmuştum; taa ki geçen haftaya kadar.
Mübarek Ramazan ayı içindeyiz ve Konya'ya dönüyorum.
Otobüsümüz Darende de yolcu almak için durdu; bekliyoruz.
İçeriye bir çocuk-adını sonradan öğreneceğim Enes- girdi ve elinde kenger sakızı diyerek iki defa dolaştı ama kimse almadı.
O anda yıllardır içimde biriken merakın tavan yaptığı anlara denk geldi herhalde.
Çocuk aşağı indi ve beklemeye başlayınca bende hemen fotoğraf makinemi kapıp peşinden fırladım.
Çocuğu hemen muhabbete tuttum.
- Bu ne dedim.
Enes cevap verdi:
- Abi Kenger Sakızı.
Ben dedim:
- Ne işe yarar bu?
- Abi sakız, dedi. Aam doğal olan sakızlardan, ağzımıza atıp, çiğneriz.
-Ben dumur olmak üzereydim ki Allah'tan Ramazanın ve bütünlemelerin yorgunluğu bende hal bırakmamış-
Devam ettim:
-Fiyatı ne kadar; dedim.
-Abi tanesi 0,50 kuruş; dedi.
dedim:
-orucum iftara kadar dayanır mı?
- Dayanır abi dedi, ben sana poşete koyacağım, hiç bir şey olmaz onda, deyince
bende seslendim.
-Ver  bakalım 1 tane.
Ardından başladık muhabbete

İslam Araştırmaları Merkezi İsam kütüphanesi Resimleri


İSAM
İslam Araştırmaları Merkezi'nin bir bahar ayında (Mayıs 2014) kapalı havada çekilmiş fotoğrafları.