Sümbül Ebrusu

Sümbül Ebrusu

10 Mayıs 2014 Cumartesi

Bir günden izlenimler İsmet Özel und Melih Altınok

08.05.2014 - istanbul- bağlarbaşı;

hayatımda bu kadar zıtlığı bir anda telakki edebileceğim günler çok sayılıdır...
Bir Liberal aydın dediğimiz zattan İktidar'a yönelik takdirler ve daha özgür yaşadığımız söylevini dinlemek
hemen ardından bir yemek molası verip
Müslüman bir Aydından (haklı bir eleştiri) müslümanca yaşamadığımızı ve yönetilmediğimiz eleştirisini dinlemek...



 

Bu kadar geniş bir fikriyatı dinleyebilecek bir irade ve beyne sahip olabilirim ama hazmedecek kadar geniş bir hafsalam hala mevcut değil..

ilkleri başarmayı çok severim ama bunun siyasi noktada bir amel açacağı noktada bulunuyor ise hala tereddüdümü giderebileceğimi düşünmüyorum...

geçirdiğim o gün ün önemi çok fazla idi. bir ilim yuvası diye adlandırılan! üniversitemiz ve bulunduğu mekana kurulduğu günden beri sanırım bu kadar politik bir gösteriye sahip olmamıştır. (gerçi bu olayın politikliği bile sınırlıydı ama bazıları için bu bile fazlaymış demek ki.)Bunu ise sadece bireysel istek ile değil resmen tepeden inme bir hareket ile bir iktidar partisinin gücünü kullanarak yapmış olmamdan dolayı biraz pişmanlık duymuyor değilim ama bunu hak edenler in daha farklı bir şeyleri düşünme zamanları çoktan geldiğini görmeleri için bazen kendi kişisel sınırlarımı zorlamam ve değerlerimi kenara bırakmam gerekebiliyormuş.


                                   

gelelim program değerlendirmelerine ilk başta melih altınok ile başlayalım.
Melih bey taraftan ve tv lerden tanıyordum çok fazla tanıdığım ve ya takip ettiğim birisi değildi ama tv den aşina bir şahıs.
ilk program önerisi geldiğinde açıkcası bizim okulda yapabileceğimiz bir organizasyon olabileceğini çok düşünmedim, idari olarak izin alabileceğimiz neredeyse 0'dı. ama Allahın hikmetine bakın öğrencisinin akademik olmayan taleplerini çok fazla dikkate almayan üniversitemiz, iktidar partisinden gelen 2 telefon ile siyasi bir organizasyon için kerhen izin vermek zorunda kaldığı için açıkcası okulda kendi adımın yanına aldığım eksi hanemi kabartan bir olay daha eklendi diye düşünmeden edemedim...
malum aram bu sıralar hiç göze batmadığım için sıfırın biraz altında eksi felandı...

her ne ise danışmandan sağlık spor daire başkanından dekandan rektörden sadece 1 gün içerisinde izin koparıp peogram startını verdik hemde programa sadece 48 saatten daha az kalmasına rağmen.
Allahın izniyle atlattık, ama bayağı ders almalıyım diye düşünmeden edemiyorum.

program için okulumuzdaki siyasi yapıyı fikir yönünden 3 aşağı 5 yukarı biliyoruz 
ama hareket yönünden
ne ile karşılaşacağımız noktasında 4. yılını mayıs ayı ile geride bırakan üniversitemizde bu güne kadar tek bir siyasi faaliyet olmadığı için açıkcası pek değil neredeyse hiç bir fikre sahip olamıyorduk.
toplam mevcudumuzun 650 olduğu ve bununda 200 e yakının uluslararası yabancı öğrencilerden oluştuğunu düşünürseniz durumun son hali size biraz daha net olarak gözükebilir sanırım.

29 mayıs tayfası ile akşamlardan bir akşam

Yurtta kalanlar bilirler ya da hatırlarlar, bazen çat kapınız vurulur ve içeriye elinde poşetle birileri çıkıp gelir ve genelde bu en münasebetsiz zamanlara denk gelmek gibi kötü bir huyu olsa da işin sonucunda o gecenin muhabbeti sanırım bir ömür boy anılardan çıkmayacak bir tatlı hatıra oluşturmaktadır.
29.04.2014 tarihinde tam yatacağım esnada saat 23:20 sularında çat kapımı vurup gelen ve gecenin ilerleyen saatlerine kadar süren çiğ köfte servisi...
normalde saat 21:00 sularında sonra ağzıma meyve ve sıvı içecekler dışında mümkün mertebe yiyecek tüketmeyen ben bile o saatte, ikram edilen 1 dürüm çiğ köfte'yi yedim...

odanın dağınıklığı 10 metre karelik yerde tam 10 kişi bulunmamızdan dolayıdır... 

2,5 kg çip köfteyi yarım saatte silip süpüren muhteşem yiyici ekibi izninizle sizinle tanıştırmak istiyorum..
fotoğraf karesindekil yiyici ekiptekiler
fotoğrafları çeken ben
m. cesur
a.rıdvan
tosun
mücahit
halil ibrahim
bosni enes
yunus emre
furkan
ve odada olmasına rağmen hiç bir kareye girmemeyi başaran tosunun öz,  bizimde öz dayımız kadar dayımız olan DAYI
...