Sümbül Ebrusu

Sümbül Ebrusu

28 Mart 2014 Cuma

Havadan Konya fotoğrafları

Ovada ki bir şehrin gece görüntüsünün bu kadar muhteşem olabileceğini görmeden ve yaşamadan sanırım inansam bile idrak edemeyeceğim kesindi...

Yapay olmayan yerleşim planı bir şehirde doğup büyüdüğüm için kendimi şanslı hissediyordum, ama bunu birde havadan kuş bakışı görmek ekstradan bir sevinç getirdi.

Şehirler her zaman tabii yapılarıyla oyananarak gelişmektedirler. bu ilerlemenin ilk kurallarından. 

Konya da tabii ki orjinalliğinden bir şeyler kaybetmekte, fakat dokunun aslının hala şehrin ruhunda sindiğini görmek güzel bir şey.

Fotoğrafları Anadolu jet uçağından Konya semalarındayken 27.03.2014 tarihinde akşam 19:40 sularında çektim. Bu konuda yaptığım bir yanlış uçağın ikaz işaretlerinden sonra elektronik alet kullanmanın yanlışlığını kabul ediyorum. sorumsuzca bir davranış olduğu kesin...
fakat uçağın penceresinden bu manzarayı ilk defa gördüğüm zaman hissettiğim duyguyu tam manasıyla ne anlatabilirim nede aktarabilirdim.

Fotoğrafların büyük kısmı bulanık yada bulanığa yakın çıktı... Pek tabiidir ki insan gözünün muhteşemliğini hiç bir yapay merceğin yansıtma ihtimali olmadığı gibi olaya birde benim beceriksizliğim ve de uçağın devamlı hareketli halinin eklenmesi de ilave edince biraz bozulma çıktı.

kelamımı fazla uzatmadan Havadan Konya fotoğraflarıyla baş başa bırakıyorum...









551. yayın 1526. gün

Dün itibariyle fark ettim bu satırlarda yamaya başlayalı 1526. günümü doldurmuşum, tam 550 yayın paylaşmışım, bir kısmı benden bir kısmı alıntılarla bir kısmı müzik, resim fotoğraflarla, şaka maka 550 yayın.

bu yayında 551. yayınım oluyor...