Sümbül Ebrusu

Sümbül Ebrusu

7 Ekim 2010 Perşembe

Konya Elkart İnternet ulaşım

 Konya Büyükşehir Belediyesi web sitesinde bulunan http://www.konya.bel.tr/elkart.php#
adresinde bulunan hiç bir bağlantı çalışmamaktadır. Belediye yetkililerine duyrulur. Sadece süsü için web sayfasını işgal etmeye gerek yok.

Elkart ile ilgili bilgi almak isteyen hemşerilerimizin ve misafirlerin belediye binasındaki elkart şubesinden bizzat bilgi alması önerilir
iletişim Konya Büyükşehir Belediyesi santralinden elkarta yönlendirmesini isteyebilirsiniz.
Konya Büyükşehir Belediyesi telefonu: + 90 332 221 14 00

Sabit Telefon abonelerini çoğaltmak için yapılması gerekenler

Türk Telekomun 2004 yılında başlayan özelleştirme süreci sonunda yaklaşık 4 milyon abone kaybettiği bir gerçek. buna karşık mobil telfonlar 2000 yılından sonra yaklaşık 26 milyon abone kazanmış. Bugün  adsl kullanmak için telefon şartı kaldırılsın en az 4-4.5 milyon abonenin daha sabit hattını iptal ettireceği konuşuluyor. Artık şirketler aylık 12 tl olan sabit hat yüzünden 2. ve 3. telefon hatlarını iptal ettiriyorlar aileler ilkokul çağındaki çocuklara dahi cep telefonu alıp sabit hatlatını kapattırıyorlar. Gurbetçilerin evinde artık sabit telefon yok. Ben 10-12 yaşlarındaylen hollandalı bir akrabamızın evinden ayda 2-3 kere onları(yurt dışını) yada başka kişileri (şehir dışını)arardık toplasanız 20-25 dk etmezdi ama sabit ücret diye bir tüketiciyi kandıran bir uygulama yoktu ay sonunda gelen fatura 6-7 tl idi. 2000- 2004 yılları arasında 4-5 sene boyunca bizim eve(hergün kullandığımız halde-cep de dahil-) ayda 10 tl ücretin geldiği 1 elin parmakları kadar azdır. ozaman 7 tl diye bir şey vardı kaç dk süresü vardı bilmiyorum ama bizim ev senenin en az 8-9 ayı 7 tl öderdik, konuştuğumuz halde. Bugün ayda 100 dk sabit hat 30-40 dk şehir dışı15-20 dk yurt dışı ve  50-60 dk cep telefonunu arasanız gelecek ücreti ben size söyleyeyim 35- 40 tl. Geçen ay bize 19 tl fatura gelmiş toplam 9 kere cep telefonunu 2 kerede şehir dışını toplam 17 dk arama yapmamışız. gelen faura insaf dedirtiyor.  Türk telekom çok fazla beddua alıyor bu sabit hattan dolayı..

Gelelim çözüm önerilerine Türk telekom sabit ücretini değiştirmesine gerek yok yapması gereken 11 tl ye ayda 200 dk sabit hatlarla şehir içi ve dışı cep lede ayda 50 dk ücretsiz konuşma süresi vermesi gerekir. Yoksa devir tüketici devri tüketici artık kazıklandığı anda sizi değiştiriyor. dua etsin ttelekom adsl ile milletti kandırıyor. şimdi dersiniz 19 tl verene akşam 7 den sabah 7ye kadar bedeva konuşturyor diye . yakardeşim o dk larını münasib bir zamanda millete verseler. Banane ya 20 tl verip geceleri kiminle konuşacağım ben bana gündüz gözüyle 300 dk versinler geceki 3000 dk dan daha fazla hora geçer.

Siz diyeceksiniz koskoca ttelekom bunu hiç mi düşünemedi. Mutlaka bundan daha iyisinide düşünmüştür ama bu insanlar sadece tek dünya için çalıştıkları için ne koparırsak kar mantığıyla baktıkları için uygulamaya sokmuyorlar. Bizden söylemesi icraat ttelekomdan.. söylemedi demesinler