Sümbül Ebrusu

Sümbül Ebrusu

18 Temmuz 2016 Pazartesi

Konya Damla Restorant Mekan değerlendirme




Konya'nın eski restoranlarından "Damla" da tirit tercih ettik. Hem kıymalı hem de kuşbaşılı tercih ettik. Ama kıymadan yapılmış tiridin tadı farklı. Güzel ve lezzetli sayılır. Tereyağı da Konyalıya göre bayağı kıvamında ama dışarıdan gelenler biraz yağlı bulabilirler ama işin sırrı burada. Restoranda hizmet güzel ve çalışanlar ilgililer.
Konya'ya gittiğiniz zaman merkezde başat olarak tercih edilmese bile güzel hizmet ve vasatın üzerindeki lezzeti için 2. sıradaki tercih olarak gayet başarılı bir mekan  


Kırşehir Cacabey Medresesi ve Camii



Kırşehir Cacabey Medresesi ve Camii


Cacabey Medresesi ve Camii Kırşehir merkezde bulunan en eski yapılardan ve tarihi açıdan en önemli yapısı. Mimari açıdan oldukça güzel işlemeler ve gök bilimleri için çok büyük önem arz eden geometrik şekiller mevcut. Ayrıca Cacabey'in mezarı da medresenin içinde medfun bulunmakta.
Kırşehir'e gelip de uğramadan gidilmeyecek mekan.



İki farklı zamanda inşa edilmiş olan minare; buna sebep olarak ise burada yapılan gökyüzü araştırmaları neticesinde minarenin boyunun uzatıldığı şekilde bir yorum mevcut.

Kitap Ayraç Kolleksiyonum


Kitap Ayraç Kolleksiyonum


Çocukluktan beri kitaplarla hemhalim, bu durum gençliğe adım attığım ilk yıllardan beri kitaplarla olan münasebetim bir başka tutkuyu da beraberinde getiriyordu; Kitap ayraçları.

Uzun bir süre boyunca renk renk, desen desen, şekilli, kareli, ebatı farklı, tasarımı ilginç, köşesi yamuk, yuvarlak, kareli, ebrulu, felsefi sözlü vb derken bir zamanlar elimde 1000'e yakın farklı ayraç biriktirmişliğim vardı. O zamanlar bu ayraçları hiç bir düzene koyma fikri aklıma gelmemiş lastikleyip dolabımda saklamakla geçiriyordum.
Bu akılsızlığımın cezasını ise bir gün Konyadan-İstanbula gittiğim zamanların hemen öncesinde bir taşınma macerası sırasında neredeyse hepsini kaybederek ödeyecektim.
İnanılmaz derecede bana dokunan bir süreç olmuştu, bunun üzerine neredeyse 2-3 yıl hiç bir kitap ayracına ilgi göstermekten vazgeçmiştim.
Bayağı acı olmuştu benim için; 
neredeyse 11-12 yaşlarımdan 20 yaşıma kadar sürede bine yakın çeşitten oluşan bu ayraç koleksiyonumu kaybetmek beni bayağı üzmüştü.
Elhamdülillah geçen seneler içinde eskisi kadar olmasa da yavaş yavaş tekrar gittiğim kitapçılardan birer ikişer tekrar toparlamaya başlamıştım.
Geçen hafta bir baktım ki 200'e yakın farklı ayraç olmuş.
Bu sefer bari kaybetmeyeyim istedim ve üşenmedim oturdum, bayramın ilk akşamı hepsini tek tek fotoğrafladım ve eskiden yapmadığım işi bu sefer yaparak hepsini bir muhafaza altına almaya başladım. Bir dosya içine tek tek yerleştirdim.
Eh fena da olmadı.

Eski göz ağrılarımın yerini tutmasa da şimdilik bir başlangıç diyelim.
Ümit ediyorum bu hızla bir kaç yıla tekrar bin haneli ayraç sahibi olurum.

tüm ayraç severler için gelsin bu güzeller kitap dostları...