Sümbül Ebrusu

Sümbül Ebrusu

25 Ocak 2014 Cumartesi

2013-2014 Atib burs sonuçları açıklandı

2013-2014 Atib burs sonuçları açıklandı 

Avusturya Diyanet İşleri başkanlığının 2013-2014 burs başvuru sonuçları açıklanmıştır.

Burs sonuçlarına bu adresten ulaşabilirsiniz. http://www.e-services.atib.at/burs/form/php/login.php

Bir Konyalı olarak iki ulaştırma bakanı karşılaştırması Lütfi Elvan - Binali yıldırım

Uzun yıllar kabinenin en başarılı bakanlarından biri olarak görülen "Binali Yıldıram'a" ne hikmetse bir türlü kalbim ısınamamıştır. Bunda sanırım Konya ile ilgili projelerde sayın bakanımızın yada bürokratlarının şahsi engellemeleri ve tabii ki de biz Konyalıların gerekli gayreti göstermemeleri de vardır ama, sonuçta bakan beyle yıldızımız hiç barışmadı. Konya da bakan beye "Konya düşmanı ulaştırma bakanı" diye lakap dahi takılmıştır; ben o kadar ileri gitmiyorum ama takanlarda demek ki bir şeyler biliyorlar.Yeni ulaştırma bakanımız ise bu sefer tam ortamızdan Karamanda çıktı. Sayın karamanlı(konya) hemşerimiz Lütfi Elvan bey'e çalışmalarında başarılar diler. Halefi Binali Yıldırım bey'in çalışmalarından daha fazla hizmet yapmayı nasip etmesi Rabbimden niyaz ederim.



Not: bu yazı bir binali yıldırım eleştirisi şeklinde bir yazı değildir. yazılanların hepsini bir konyalı olarak hissiyatımda dile geldiği şekliyle aktardım. yoksa Binali yıldırım bey'in yapmış olduğu çalışmalar ve hizmetleri kötülemek için yazılmış bir yazı değildir.

İşaretü'l İcaz Diyanet İşleri Başkanlığı basımı

Risale haberde yer alan Diyanet işleri başkanlığının üstadın İşaretül icaz adlı eseri basmasıyla ilgili olarak yayınlanan haberi alıntılamak istiyorum.

İşte Diyanet'in bastığı İşârâtü’l-İ’câz

Başbakan ve Üstadın talebelerinin katıldığı bir programla tanıtılacak

RİSALEHABER-Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Risale-i Nur Külliyatı’nın önemli eserlerinden İşârâtü’l-İ’câz adlı tefsirin basımı tamamlandı.
Diyanet kaynaklarından edindiğimiz bilgilere göre İşârâtü’l-İ’câz baskısı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Bediüzzaman Hazretlerinin hayattaki talebelerinin de katılacağı bir programla kamuoyuna açıklanacak.
Programın detayı önümüzdeki günlerde açıklanacak.
İşte Diyanet'in bastığı İşârâtü’l-İ’câz'ın kapak resmi:
icaz_diyanet_risalehaber1.jpg

icaz_diyanet_risalehaber2.jpg

Başbakan recep tayyip erdoğan'ın imzaladığı diyanet basımı ilk işaretül icaz eserinden.


haber sahipleri Abdurrahman İraz-Ahmet Bilgi'nin haberi:

Günler Ne Kadar Kısaldı - İsmail Özen

Günler Ne Kadar Kısaldı - İsmail Özen 

İsmail Özen hocayı ta gençlik dershanesinde iken tanımıştım, edebiyat okumalarım noktasında lise edebiyat hocam Ulvi Kubilay hocamdan sonra üzerimde en çok etkisi olan zatı muhteremdir.


 Buradan Ahmet ay hocamızı da anmadan geçmek istemem ama, edebiyat hocalarımın edebiyat okumalarım da ki etkisi bir hayli fazladır. 7 yılı aşkın bir süredir kendisiyle irtibatı koparmamaya arada sırada ziyaret etmeye çalışırım. Bu sefer büyük bir süpriz oldu hocamızın kitabıyla karşılaştım. henüz fırsatım olmadı iki kapağın arasını açıp bakmak için, malum şu son sınavlarımı da atlatayım yapacağım ilk işlerden ilki olacak inşallah diyorum.

sizleri kitabın tanıtım bölümüyle baş başa bırakıyor, ve hocamıza çalışmalarında muvaffakiyetler diliyorum.

İsmail Özen hocanın ilk basılı kitabı. Hikayeler yaşanmışa çok yakın gibi gelen güzel öykülerden. Okuyunca hissedebileceğiniz türden öyküler. İnsan var içinde biz varız tanıyabileceğiniz kişiler var. Eserin dili çok zarif ve kuvvetli sıradan kelimelerin ard arda dizilimiyle elde edilmiş ahenkler sizi büyülüyor. Çok yalın bir öykü kitabı gibi dursada ismail özen hocanın 30 yıllık edebiyat birikiminin ilk kıvılcımı

kitabın içindeki hikayeler 

öğleden sonra,
Salyangoz toplamaya gidiyoruz,
uzun, eski bir kasım,
arap muharrem,
el teke dönüyor,
beşiktaş-fenerbahçe maçını nasıl izledim,
akşam yemeğinden sonra dört kişilik aile oyunu,
ürkü,
karda derin izler,

düşbozumu dans ederken yalnızlık çeken bir kadın,


Günler Ne Kadar Kısaldı 

Geyikler ve tavşanlarla dolu uzak, karlı ormanlarda ava çıktığını hayal etti. Yağmurdan şişmiş ağır bir çınar yaprağı döne döne gaz varilinin üstüne düştü; sığırcıklar, serçeler kaldırım boyunca sıralanan akasya ağaçlarında gece yatısına hazırlanıyordu. Dağlardan, ormanlardan, ıssız yollardan gelen bir alaca karanlık ve sessizlik yavaş yavaş kasabanın ıslak, ışıltılı çatılarının üstüne çöktü.

Günler ne kadar da kısalmıştı. 
(Tanıtım Bülteninden)




Günler Ne Kadar Kısaldı

kitap için sipariş vermek isteyenler 

kitap ile ilgili dünya bizim de yayınlanan tanıtım yazısına ulaşmak için tıklayınız.