Sümbül Ebrusu

Sümbül Ebrusu

16 Şubat 2016 Salı

Bir Kucak Dolusu Tablolu Güzeller ve Çerçevelenmiş Çift Katlı Ebrular 25


Bir Kucak Dolusu Tablolu Güzeller ve Çerçevelenmiş Çift Katlı Ebrular 25

Yaklaşık 1,5 yıldır (çapıma göre işe yarar) ebrularımı çerçeveletip hediye etmiyordum. Bu devre tatilinde bir kaç hediye vermem artık zaruri hale gelince, kendi yetkinliğim içerisinde güzel olan bir kaç ebrumu tablo yaptırtıp bu hediye zahmetinden bir an önce kurtulmak hemde evimizin boş kalan duvarlarını da biraz daha güzelleştirmek için harekete geçmenin zamanı geldiğine karar veriyor ve icraata geçiyorduk...

Salonumuzu süsleyen Seher Hocamın sümbüllerinin yanına denk olmasada bir kaç arkadaş gerekiyordu.



Bu seferki hikayemizin geçmişi 2009 güzünden kalma çerçevelerimiz sayesinde oluşuyordu.
 Taa Ebruya ilk başladığım acemilik zamanlarından kalma ama o zamanlar bana güzel gelen ebrularımı sergilediğim çerçevelerdendi.
Çift katlı ebrulardan oluşan tablolar

Yaklaşık 3 yıldır beğenmeyip bir kenara atmışken, aklıma gelen çılgın fikir neticesinde bambaşka bir hüviyete dönüşüyordu. Hazır cam var, çerçevede var, idare edecek şekilde, birde bunlara çift katlı güzelleri sığdırsak nasıl olur düşüncesi kafamda parladıktan sadece bir kaç saat sonra elime, çekiç, çivi, pense, kerpeten gibi takım çantasını kapıp işe koyuluyor ve çift katlı ebrular tabloların içine bir anda yerleştiriveriyordum. 
Derken bu iş böyle gitmez, bir kaç tanede normal ebru yapalım derken 6 tane çift katlı, 1 tane karanfil, 8 tanede battal  ve türevlerinden oluşan toplam 15 adet ebrumu çerçevenin içine alıveriyor; ve seyreyleyin güzelleri..

Artık Hocalarım gördüğü zaman beni linç mi ederler, asarlar mı keserler mi, dikip biçerler mi hiç bilmiyom, bütün riskleri almış bulunuyordum:) 
Gerçi talebesinin talebesinin yaptıklarından haberi olsa alparslan hocanın hocamıza neler diyebileceğini tahmin bile edemesem de, hocanın son zamanlarda yaptığı kaplan gözü çalışmalarından -haddim olmayarak- azıcık cesaret alarak bende biraz görselliğe hitap etmesi için bu çift katlı ebrularımı ortaya sunuyordum.
Umarım en az zayiatla atlatabilirim.

Bunlar normal ebrularımın ön numuneleri; devamı hemen aşağıda

 
 


Bu kadar yazı yazmışız, müziksiz gidermi hiç; farsçanın muhteşem büyüsü ile sami yusuf'un sei buluşunca ortaya bu güzellik çıkıyor "Jaaneh Jaanaan"

13.02.2016 Torku Konyaspor Osmanlıspor Maçı ve Yeniden Torku Arena Tribünlerindeyiz


13.02.2016 Torku Konyaspor Osmanlıspor Maçı ve Yeniden Torku Arenada olmak


Tam tamına 139 gündür Torku Konyasporumuzun tribünlerine uzak düşmüştük; En son 27.09.2015 tarihindeki Mersin İdman yurdu maçında bu tribünün sevincine ortak olabilmiştik. Hasret Osmanlıspor maçınaymış...

Ve yeniden tarafta olmanın çoşkusunu hissedebiliyorduk. 
ooo saldırsana Konyaspor tezahüratı ile giriş yapıyor, temsilcimize oturduğumu yerden her ne kadar ben sesimi çıkarmasam da 15,000 biletli seyirci aynı anda ses veriyordu

Maçın ilk yarısı Konyasporun sıkı savunma anlayışı ve rakibe top oynatmama düşüncesi ile geçiyordu. Tribünlerde olmanın keyfi bu esnada çıkıyordu; yoksa Alimallah Tv karşısında bu futbolu seyretmenin işkencesi hiç çekilmezdi doğrusu.
Osmanlıspor son 2 maçı kazanmış olmanın hırsında olunca mücadele bayağı zorlaşıyordu. Allahtan Aykut hocanın taktiği devreye giriyordu ki, rakip ceza sahamıza girmeden engelleniyordu.
Forvette top saklamamakta mahir Rangelovumuz olmayınca takım son pasları bir türlü çerçeve ile buluşturamıyordu.
Bunun neticesi olarak da ilk yarı 0-0 bitiyordu.



Torku konyaspor osmanlıspor ligtv özeti...