Sümbül Ebrusu

Sümbül Ebrusu

8 Şubat 2016 Pazartesi

Köln Merkez Tren İstasyonu Köln Hauptbahnof


Köln Merkez Tren İstasyonu Köln Hauptbahnof 


Köln'de bulunurken en çok gittiğim neredeyse her hafta 2-3 defa uğradığım mekanların başında geliyordu; Köln Hauptbahnhof. Dom katedraliyle beraber İstasyona uğramak hem insanları seyretmenin güzel bir yolu hemde akıp giden trenlerin işleyişi görmenin vermiş olduğu ilginç bir heyecanda eşlik ettiği için Köln Tren istasyonu vazgeçilmezim oluyordu.


Almanların gurur kaynağı hızlı tren siemens ICE 


Almanya için Tren'in ne ifade ettiğini göstermenin en kısa yolu:
Köln Hauptbahnhof dan bir günde kalkan tüm trenlerin listesi:) 
  
Bizdeki istasyonlardan gün içinde ancak elle sayılacak kadar tren kalkarken; Köln hauptbahnhof da ki bu cihaz ise sadece 15 dakika içinde kalkan trenlerin gösterecek kadar yoğun bir istasyondaki gösterge cihazı.

Harput Hünkar Konağı mekan tanıtım inceleme


Harput Hünkar Konağı


Harput Kalesinin hemen yanındaki tepeye yapılmış kocaman bir konak. Uzaktan bakınca gerçek bir konak gibi gözüküyor ama sonradan yapılmış betonarme sayılabilecek bir yapı. Tarihi bir mekana böyle bir betonarme yapı yapılması üzücü.
Mekan bayağı geniş, 8-9 tane farklı salon ve terası mevcut. ama kış olduğu için ancak iç mekanlar açık. Teraslar ve balkonlar kapatılmış.
 Harput merkez de kışın yerel yemeklerden bir kaç tanesini önceden rezervasyon yaptırmadan her zaman bulabileceğiniz nadir mekanlardan.
Kış mevsimi olduğu için tam kapasite çalışmıyorlar, bu yüzden servis  hizmeti noktasında bayağı eksik kalıyorlar. Hizmet biraz aksıyor, kullanılan malzemeler özenle seçilmemiş, bayağı bir özen göstermeleri gerekir. Fiyat olarak Harput'un en pahalı mekanı ama fiyat kalite ve lezzet oranlaması çok kötü. 
Mekanın iç düzenlemesi gayet otantik ve göze hoş geliyor bu noktada bir övgüyü hak ettikleri söylemeliyim. 
Servis hizmetine ve kullanılan malzemeye dikkat ederlerse muhteşem Harput Kalesi ve Elazığ manzarası eşliğinde çok güzel bir mekan olabilir.

MTG Şubat 2015 de gördü!

Gençlik ve Spor Bakanlığı Osmaniye Aslantaş Gençlik Kampı



Gençlik ve Spor Bakanlığı Osmaniye Aslantaş Gençlik Kampı

Gençlik ve Spor Bakanlığının Osmaniye ilinde bulunan Aslantaş Gençlik Kampı.
Kamp fotoğrafları 2016 Ocak ve Şubat ayı içerisinde kış kampı için bulunduğum esnada çekilmiştir.

Kamp yaklaşık 220 kampçı kapasitesinde, Osmaniye il merkezine 20 km, Kadirli ilçesine de takriben 15 km uzaklıkta bulunan Aslantaş barajının hemen yanında bulunmakta. Bakanlığın en gözde kamp alanlarından birisi konumundadır. Hem doğa kampı imkanlarına hemde yüzme havuzu ve baraj sayesinde su sporları yapmak mümkün olmaktadır.
Kamptaki binaların bir çoğu yenilenmiş ve kampçılar bungalov evlerde konaklamaktadırlar. Bungalov evler ise 4'er kişilik olup müstakil banyo-tuvalet, mini buzdolabı, elektrikli şofben, klima, lcd tv gibi imkanlar bulunmaktadır..
Kamp alanı çok geniş bir arazide kurulduğu için futboldan, basketbola, tenisten okçuluğa, paintball'dan, kano'ya, bisikletten sokak oyunlarına, hatta mini golf vb gibi yaklaşık 10'un üzerinde spor aktivetesi; ayrıca anfi tiyatro, toplanma alanları ve el sanatları için mekanlar da mevcut.
Yemekler ise bölgenin gastronomi cenneti olmasından dolayı bir harika çıkmakta.
Kamp alanı tamamen kapalı ve çevrili olup, 24 saat özel güvenlik ve kameralar ile gözlenmektedir.



GSB'nin Asltantaş kampına dair çektiği tanıtım videosu