Sümbül Ebrusu

Sümbül Ebrusu

8 Şubat 2016 Pazartesi

Köln Merkez Tren İstasyonu Köln Hauptbahnof


Köln Merkez Tren İstasyonu Köln Hauptbahnof 


Köln'de bulunurken en çok gittiğim neredeyse her hafta 2-3 defa uğradığım mekanların başında geliyordu; Köln Hauptbahnhof. Dom katedraliyle beraber İstasyona uğramak hem insanları seyretmenin güzel bir yolu hemde akıp giden trenlerin işleyişi görmenin vermiş olduğu ilginç bir heyecanda eşlik ettiği için Köln Tren istasyonu vazgeçilmezim oluyordu.


Almanların gurur kaynağı hızlı tren siemens ICE 


Almanya için Tren'in ne ifade ettiğini göstermenin en kısa yolu:
Köln Hauptbahnhof dan bir günde kalkan tüm trenlerin listesi:) 
  
Bizdeki istasyonlardan gün içinde ancak elle sayılacak kadar tren kalkarken; Köln hauptbahnhof da ki bu cihaz ise sadece 15 dakika içinde kalkan trenlerin gösterecek kadar yoğun bir istasyondaki gösterge cihazı.




İlk gördüğümde bayağı şaşırdığım 2 katlı bir tren. Eski tipine rağmen bayağı iş yapıyormuş ve de oldukça kullanışlıya benziyor. 


Buda Almanya hızlı treninin Köln'den 1 gün içindeki sefer güzergahı. 



Almanyadaki tren istasyonları Hauptbahnhofların için birer çarşı hüviviyetinde, içeride alışveriş merkezinden, restoranlara, kitapçılara, spor malzemesine hazır gıda zincirlerine kadar bir çok farklı dükkan bulunmakta. 

Almanya da gişeden bilet almak çok kullanışlı değil. Zaten gişelerde çok kullanılmıyor. Her yerde bu otomatlar var.  İçinde türkçe ve ingilizcenin de olduğu 6 dilde hizmet veriyor. Ve insanların bir çoğu bu otomatlardan istedikleri anda bilet alabiliyorlar. 



Köln Hauptbahnhof'un hemen dibindeki Köln DOM katedrali! 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder