Sümbül Ebrusu

Sümbül Ebrusu

15 Aralık 2010 Çarşamba

Zeynep Zelan1980`lerde kadın olmak

Yenişafak yazarı Fatma Karabıyık Barbarasoğlunun yazısın okurken bir paraf dikkatimi çekti paylaşmak istedim. Türkiyenin ve insanlarımzın neler kaybettiğini hatırlatan bir yazı:


Zeynep Zelan`ın 1980`lerde kadın olmak isimli çok güzel bir yazısı var. Tavsiye ederim. Sokakların ne kadar değiştiği daha güzel anlatılamazdı: "Çocuklar sabah evden çıkar, sadece tuvalet ve yemek için eve uğrarlardı. Nasıllar, başlarına bir şey gelir mi, kaçırılırlar mı, araba çarpar mı düşünmezdik. Çünkü herkesin çocuğu sokaktaydı ve o zamanlar kötü adamlar çocuklara dokunacak kadar kötü değildi."

Rafael de Nogales Mendez Türk Üniformalı Savaşçı Nogales Bey

Venezüella'lı Ama Türk Üniformalı Savaşçı:Nogales Bey



Nogales Bey (1877 - 1937)
Nogales Bey   (1877 - 1937)
Asıl adı Rafael De Nogales Mendez'dir. 14 Ekim 1877 tarihinde Venezüella’nın Taçira şehrinde dünyaya geldi. 18 yaşındayken kaybettiği ebeveyninden kendisine yüklü bir miras kaldı. Sahip olduğu servetle gününü gün etmek yerine, askerlik mesleğini tahsil etmek için Avrupa’ya gitti. Almanya ve Belçika’da muhtelif harp akademilerini okudu. 1898 yılında İspanyol ordusuna katılarak Amerika Birleşik Devletlerini karşı savaştı. Ağır bir yara aldığı İspanyol-ABD harbinden önce teğmen, sonra yüzbaşı rütbesine yükseldi.

Harpten sonra dünyayı dolaştı; Küba, Haiti, Fas, Tunus, Mısır, Eritre, Cibuti, Yemen, Afganistan, Endonezya, Güney Afrika, Angola ve Arjantin’i gezdi. Birinci Cihan Harbi’nin başladığı Ağustos 1914’te önce Belçika, sonra Fransız ordusuna yazılmak için teşebbüste bulundu, fakat Venezüella vatandaşlığından vazgeçmesi istendiği için bu ordulara katılmaktan vazgeçti.


SANA TÜRK ORDUSU YAKIŞIR

Sevilay Yükselir 18 yıl önce neden suskundunuz?

savunduğumuz fikirlerimizin birçoğu uyuşmasada , Yiğit hakkını yememek lazım. Sevilay hanım medyada ki iki yüzlülük ve menfaat peşinde koşan insanları geçmişleriyle yüzleşmeye çağırıyor... 


18 yıl önce neden suskundunuz?

Yıl 1993. İktidarda, Başbakanı Tansu Çiller olan DYPSHP koalisyonu var. RahmetliErdal İnönü de yardımcısı. Ortalık toz duman. Derin devletin maşaları memlekette hemen her gün bir yargısız infaz gerçekleştiriyor. Üniversiteli gençler de bu yargısız infazlardan payına düşeni fazlasıyla alıyor. 
Aralarında benim de olduğum bir grup devrimci- demokrat üniversiteli de, SHP'nin gençlik kollarında örgütlü mücadele vermeye çalışıyor. Dönem iktidarının bütün apolitikleştirme, lümpenleştirme politikalarına karşı ısrarla direniyoruz yani. Her okul çıkışı toplanıyoruz SHP'nin Avcılar'daki ilçe binasında! Tartışıyoruz... Konuşuyoruz... Arada bir de ilçe toplantılarına katılıp, ağabeylerimize, ablalarımıza, "Ben de varım! Ve bir bireyim! Beni de dinleyeceksiniz!" diyoruz! 

Hızlı Tren konya da şehir turu yapıyor

an itibariyle 00 :59 da şehir merkezi içinde 2. turuna çıkmış olup kule adese önünden geçmiştir.

ankara konya hızlı tren çalışmaları . Hızlı tren konyada

00:05 itibariyle hızlı tren konya da kule adesenin önünden geçmiştir. Başta konyalılar olmak üzere tüm milletimize hayırlı olsun... 
not: fotoğraf çekemedim çünkü çok yavaş geçti elim ayağıma karıştı