Sümbül Ebrusu

Sümbül Ebrusu

5 Haziran 2013 Çarşamba

Bu gece sahne benim Ferdi kusura bakma.. - Oğuz Karasu

Bu yazı münferitvakalar.com adresinden alıntılanmıştır, yazının orjinaline ulaşmak için tıklayınız.
Bu gece sahne benim Ferdi kusura bakma.. - Oğuz Karasu
Sen güzel kız,
Hayallerim olmasaydı eğer, seni sevmeyi isterdim..
Hem niye şimdi çıktı ki karşıma..
Ölümün pençesi hüküm sürecekken gözyaşlarımda..
Hayallerimin içine kusmuşum zihnimi..
Kötü alışkanlık vesselam..

Siz beyamcacım afbuyrun,
Ben sizin kızınızı pek beğendim amma velakin hayallerim müsaade etmiyor izdivacımıza.. Hayal bakanlığına başvursak bize de bir yasa hazırlayabilirler mi acaba?.. Benim belgelerim hazır, onlar yasayı çıkarsalar ben hazırım hayallerimden vazgeçmeye. Hem bir yasacık yeter beni bütün suçlamalarımdan kurtarmaya..

Siz de sayınkızınpeksevgiliabisiyimbenonunkimseyeyaretmemci bey sizin de paşa gönlünüz pekçe moderen aklınıza yattıysa bu izdivaç artık bitsin bu hayal uyandırın artık beni ne olur.. Zira ben kaldıramam gerçeğin bu kadar güzelini hem ben layık da olamam olmamalıyım da.. Ne olur beyamcacım vurun beni sizde abi dövün beni öldüresiye ama yeter ki uyandırın beni bu uykudan.. Zira güzel rüyalar bu kadar uzun sürmemeli tadında bırakılmalı herşey.. Hem kimsenin ağzının tadı bozulmasın değil mi? Hem bakın kızınız da pek güzel ben haketmiyorum onu.. İzin verdiyseniz bile vazgeçin lütfen.. Ben mutlu edemem onu..
-evet!
-evet mi? Bir dakika ama nikah masasına ne ara geldik ki hem? Güzelim senin gelinlik provalarını hangi arada yaptık? Peki ya benim damatlığımı kim seçti? Yo hayır olamaz hem çeyizler tamamlanmaz iki günde böyle evlilik olur mu hakim bey?
-ben hakim değilim damat evladım ve sen de evet diyeceğine göre sizleri huzurlarınızda belediyenin de bana verdiği yetkiye dayanarak
- hayır efendim ben evet demedim henüz benim bir dayanağım bile yok şu dünyada ne sigorta ne maaş nede ev arabam yok efendim yalvarırım yapmayın benim sadece kelimelerim var.. Hem de hepsinin içi boş durun isterseniz hepsini açıp göstereyim hem evet demedim ki ben desemde sayılmaz bir kere o evet çamlak çömlek patladı kimse de mi duymadı
-Alkıştan olsa gerek
Ne alkışı sen kimsin hem
-ben bakanım senin de şahidin
Ben yokum ki beyfendi siz kime bakmıştınız? Hem ben bişey görmedim beni şahit olarak yazmayın lütfen bu davaya. Ayrıca neden herkes sonsuza kadar susmayı tercih etti, kimse de itiraz etmedi mi bu evliliğe kimse de göremedi mi yokluğumu?.. Bak sen geline etrafa gülüp el öpüp fotoğraf çektiriyor ne saçma adet bunlar kızım evlendik iki dakika düzgün duramıyorsun.
-ama aşkım
Aşkım falan geç artık karı kocayız biz; kocacım diyeceksin
-peki kocacım, yanağa bir öpücük
Şu Mehmet değil mi üniversite döneminden 4 senelik dostluğumuz.. Şimdi hayta evlendim diye beni kutluyor bak eşşeğe ulan sen de adam ol sen de evlen kolay mı lan bu devirde kız alıp vermek?.. Önce adam olacaksın sonra tahsilin iyi bir okuldan olacaksın, efendikibarpekyakışıklıamabirokadardavarlıklı olacaksın hee bir de paran olacak yahut benzin istasyonu ki dünyada cenneti yaşayabilesin yaşatabilesin.. Biraz anlamsızlık çok az zamanın olacak -yani o kadar çok çalışmaya vakit harcayacaksın ki karın da sensiz vakitlerinde durmadan kazandığın parayı harcayıp aylaklık edip varlığını çevrende rahatça sergileyebilsin.. Bir de çok düşünmeyeceksin Mehmet bak ben seni hatırlıyorum sen hep biraz fazla düşünürsün halbuki iki antidepresan alsan varya ne hoş çocuk olurdun hani pek de talibin olurdu yani.. utandı bak sen keretaya..Amaan Mehmet asma hemen suratını bak bana olum ben evleniyorum da ne oluyor? Yine aynı tas aynı hamam peh. İşte bu kadın milleti iyi beceriyor değersiz birşeyi değerliymiş gibi addetmeyi.. Altın'ın değerini belirlemekle kalmıyorlar bizim değerimizi de hergün mihenk taşında bigüzelkalaylayıp pazarda teşhir ediyorlar ondan sonra da tekrar salondaki vitrinin tozu alınmış cam raflarına hiç dokunulmamış gibi yerleştirıyorlar..
Hoop o da ne bir davul sesi..halay mı ama ben düğünde halay istemedim! Hayatım sen istedin mi?
-kalk Beyer kalk!
Yahu durun ben oynamayı bilmem ki
-kalk damat kalk mazaret yok bügün
Beybabacım ne olur ısrar etmeyin ben becere..
-aa ama enişte hadi oturmaya mı…
Oğlum hadi kalksana
Anne sen bari..anne?
Hadi bak bugün de geç kalacaksın derslerini yine ihmal etmeye başladın bügünlere 23 yaşına geldin bitir evladım artık şu okulu hem bak hemen hazırlan misafirlerim var bugün uğraşamam seninle baban da para bıraktı sabah faturaları da giderken yatırırsın geri kalan para da senin olsun hadi hadi kalk daha temizliğimi bitirmedim bak hala yatıyor ben kime dil döküyorum burada
Hani o meş’un(hani damağınıza bir tat gelir acımsı hiç hazzetmezsiniz ama yine de içten içe sizi cezbeden bir tarafı olan bir tat vardır ya işte o tat gibi bir histir; meş’un) bir bulut gibi çöker ya üzerinize uyanıklılık.. o tatlı uykunun yerinde şimdi yeller esmekte günlük hengamenin bütün yükü yorganın üzerine binmektedir..bigane kalamayacağın tüm bu hakikate karşılık gözlerini kapama iradesini büyük bir iradesizlikle tıpkı rüyalarında olduğu gibi gösterirsin ya.. hem sanki az önceki o rüyaya devam edebilecekmişsin gibi bir de onu düşünmeye başladıysan anla ki sen artık uyandın!
            Uyandın..uyku artık bitti ve az önce canlı kanlı olduğun rüyanın hatıraları yavaştan kanına karışmaya şimdiden başladı; tansiyonun yükseliyor, kalp hızını almaya başladı.. bu kalp daha fazla dayanmaz benden söylemesi
-Kalk diyorum kalk hazıra dağ dayanmaz olum diyorum bak benden söylemesi
Şimdi kalkıcam yataktan ve bu rüya hatırasını günboyu yüzüme çarpacak ve ben her seferinde bir daha uyanık olduğumu hatırlayacağım, bin kahır ve bin pişman, uyandığıma hayıflanacağım.. keşke hiç uyumasaydım gece hem rüyayı görmemiş olurdum hem de gece uyumadığım için sabahta uyanmamış olur, bütün gün uyurgezer halde dolaşırdım.. yalan mı?..sahi rüyamda Ferdi'yi göremedim, neyse bu gece sahne benimdi Ferdi kusura bakma..