Sümbül Ebrusu

Sümbül Ebrusu

26 Eylül 2011 Pazartesi

Medrese-i Yusufiye kongresine...

Medrese-i Yusufiye kongresine...
Bismillahirrahmanirrahim
Aziz, sıddık kardeşlerim,
Ehl-i dünya bir siyasette ve bir san’atta ve bir vazifede, ya bir hayat-ı içtimaiyeye ait bir hizmette ve hususî bir nevi ticarette bulunan herbir tâifenin bir nevi kongrede toplanması ve müzakeresi gibi,iman-ı tahkikî hizmet-i kudsiyesinde bulunan Nur talebeleri dahi kader-i İlâhiyenin emriyle ve inâyet-i Rabbâniyenin tensibi ve sevkiyle bu medrese-i Yusufiye kongresine gelmesinde inşaallah pek çok kıymettar mânevî faide ve ehemmiyetli neticeler ihsan edilecek. Ve Nurun erkânları, herbiri bir elif gibi tek başına bir yerde bir kıymeti varsa, bir elif üç elifle omuz omuza gelip halen görüşse bin yüz on bir olması gibi, bu içtimada kıymeti ve inşâallah kudsî hizmeti ve sevabı bin olur; o elif elfün olur. [Şualar, Ondördüncü Şua]
Bediüzzaman Said Nursi

Mola odasında 'namaz' olmaz, mescid açın

Finlandiya Yargısı, işyerlerindeki mola odalarında namaz yasağının ayrımcılık olmayacağına karar verdi

Finlandiya, Milli Ayrımcılık Mahkemesi çalışanların mola odalarında namaz kılma yasağının, ayrımcılık olmadığına hükmetti.
Finlandiya'da bir Müslüman, mola zamanlarında namaz kılmasının işvereni tarafından engellenmesi üzerine ayrımcılık mahkemesine başvurdu. Mahkeme, tüm çalışanlara ait bir yerde herhangi bir dine mensup ibadetin yapılmasının diğerleri üzerinde baskı oluşturacağını öne sürerek işverenin haklı olduğuna hükmetti. Mahkeme, ibadetlerin o dine tahsis edilmiş bir yerde yapılması gerektiğini belirtti.