Sümbül Ebrusu

Sümbül Ebrusu

20 Ağustos 2010 Cuma

derry friends of palestine. Filistinin arkadaşı Derry

"Derry" halkına "Konya"dan selam olsun. yolunuz açık olsun. "Derry" people "Konya" Peace be upon you from. You get the road open.

Avrupada ilistine en çok destek veren ülke irlandanın "deryy" şehrinde insanlar filistin için bir şeyler yapma ihtiyacı duyuyorlar. Bizdeki insafsızlar ise hala israilden yana tavır alıyorlar.

Mazlum yanında yer alan derry halkına sonsuz şükran ve teşekkürlerimi iletirim.

kaynak: http://www.derryfriendsofpalestine.org/

DERRY ,Filistin’e bir destek de Derry’den. Uzaklardan bir dost selamı Derry.

İrlandalı “Rachel Corrie” adlı botun da Gazze’ye doğru ilerleyen gemilerden biri olduğu düşünülürse, İrlandalıların desteği burada kalmıyor. Bugün Avrupa’da İskandinav ülkeleri ile birlikte halk tabanında Gazze ve Filistin davasına en büyük destek İrlanda adası ve Büyük Britanya’dan geliyor. İrlanda adasının kuzeyinde, Kuzey İrlanda’da da aktivistler boş durmuyor: Bölgenin ikinci büyük kenti Derry’de oldukça yeni ve bir o kadar da aktif ve umutlu bir Filistin aktivisti grup var.
Kendi pek ufak: Derry
derryli dostlar
(+)
Kuzey İrlanda’nın kuzeybatısında bulunan Derry, Kuzey İrlanda’nın ikinci büyük kenti. Tüm İrlanda adasında ise “büyüklük”te dördüncü geliyor. Fakat İrlanda adasının kendisinin küçük olmasından dolayı, aslında kentin nüfusu yaklaşık olarak 83 bin kişi civarında; çevre kasabaları da kattığınızda bile nüfusu 237 binlerde kalıyor; yani nüfus bakımından Bolu’dan küçük.
2009’un tohumu 2010’da filizlendi
Özellikle 2009’daki Gazze savaşı sonrasında tüm Avrupa kıtası ve Birleşik Krallık’ta Filistin’e olan duyarlılık arttı. İsrail’in tüm yalanları daha bir barizleşti ve o zamana kadar medyanın da sansürleriyle İsrail’in yaptıklarını birinci elden görme fırsatı bulmayan batılılar sosyal medya ağları ve internet haberciliğinin de etkisiyle, gerçek İsrail’i gördü. Bu da tüm Avrupa’daki bilinci ve Filistin aktivizmini arttırdı.
Derry’liler 2009’da atılan bu tohumu, Gazze savaşının yıl dönümü sayılabilecek Ocak ayında, 2010 yılında filizlendirdiler: “Filistin’in Derry[li] Dostları” (“Derry Friends of Palestine”) ortaya çıktı.