Sümbül Ebrusu

Sümbül Ebrusu

10 Eylül 2014 Çarşamba

MSRAİHL 2008 11/A sınıfı Maklube Yemeği

11/A sınıfı Maklube Yemeği

Msraihl 2008 11/A mezunlarıyız.
4 yılı beraber geçirdiğimiz bir ekip,
Acısından tatlısına, sevincinden hüznüne kadar ortak pek çok şeyi paylaştığımız
2004 eylülünde 30 kişi başlayıp 2008 haziran ayında 22 kişiyle sadece aynı mekanı hafta içi 5 gün paylaşma zorunluluğunun bittiği
ama ebedi dostluk ve arkadaşlığın devam edeceği bir yeni başlangıcın tohumlarının atıldığı 
bir ortamdan mezun olmuş bir ekip MSRAİHL 2008 11/A.

dün akşamda(09.09.2014) Ahmet Nuri'nin evinde yediğimiz Maklube yemeğiyle önce midelerimize hitap edip ardından
o unutulmayacak Msraihl yıllarına uzanarak geçmişi yad ederek,
hem bizim o tatlı anılarımıza ve bugün bile gözlerimizde farklı bir özlemle yad ettiğimiz o delikanlı çağımızın en güzide günlerindeki o hatıralara ve hocalarımızla girdiğimiz hala hatırlamaktan ve gülmekten kendimizi alamadığımız diyaloglarla neşemizi ve muhabbetimize bir bağ daha eklerken hem de birbirimizle ev ortamında ki sohbetin tadına vararak tekrar beraber olmanın keyfini yaşadık.

Yıllar ayrılıkları da beraber getiriyor,
bir hediye mi yoksa bir imtihan mı?
Hayat meşgalesinden dolayı akşamki programımıza katılamayan 11/A sınıfının geri kalan tüm mensuplarına tekrar buradan selam gönderiyoruz,
emin olun sizin hakkınızda dün sizi düşünerek yedik:D)

Yemekte bizi ağırlayan ev sahibimiz Ahmet Nuri Demirci Kardeşimize tekrar teşekkür ediyoruz
Ahmet Biçer
Emin Bedri Dinçer
Salih Torun
Hasan Şimşek
Mehmet Kaynarca
Yunus Emre Koyuncu
ve
bütün bu fotoğrafları çekmek için hiç bir fotoğraf karesine giremeyen Ben
hepinize en deruni muhabbetlerimizi iletiyoruz.


Yeni bir tat olarak Elma Pekmezi lezzeti

Elma Pekmezi

Öncelikle elmadan pekmez yapıldığını bu yaşıma kadar bilmiyordum, bizim Konya yöresinde ne duydum ne de tattım. Benden kaynaklı da olabilir ya da hakikaten bizim bu bölgede çok bilinmeyen bir çeşit de.
Herneyse Ramazan ayının son günlerinde Kastamonu Daday ilçesin'de dolaşırken bir geleneksel ürünler satan bir tarihi konakta denk geldim, elma pekmezine.

Satıcı bayan ile konuşurken el yapımı ve doğal hangi ürünlerden bahsediyorduk, aklıma ilk pestil gelmiş ve onu sormuştum, abla ellerinde erik pestili olduğunu ve köyden geldiğini söyledi.
Bakmak istedim, getirdiği pestiller o kadar yumuşaktı ki, hiç kaçırmadan bir miktar aldım, tabii oruçluyuz tadına bakamıyorsunuz, ama pestil o kadar güzel duruyordu ki,
kaçırsaydım hakikaten üzüleceğim bir tat olurdu,
yıllarca malatyadan işlenmiş ve endüstriyel kayısı, üzüm ve dut pestillerinden usanmıştım, hele kayısının özünden koparıp içine bir alay fındık fıstık atarak onu başka bir varlığa çevirip ve de iyice kurutup bütün tazeliği ve özelliği kaçtıktan sonra satılmasından dolayı çok tercih etmiyorum artık, arada bir dışarıda açlığımı bastırsın diye abur cubur niyetine alıyordum.
bu arada hayırlısıyla şua uzatmalı malatya okul dönemini de bitirsek ve vereceğimiz 3-4 ders kalmış onlarıda verip diplomamı aldıktan sonra mümkünse malatya ya bir daha uğramam inşallah diye dua ediyorum.

Pestillerden sonra sıra sıra dizilmiş kavanozlar gözüme çarpınca onlarında ne olduğunu sormamazlık etmedim tabii,
bir kaç çeşit reçel ve marmelatın yanında elma pekmezi deyince durdum,
ilk defa duymuşum tabii
nasıl yapıldığını felan sordum, ablada az çok bildiği kadarıyla anlattı,
doğal bir ürün olduğunu köyde teyzelerin yaptığını felan feşmekan anlattı, ilgimi çekti
fiyatını sorup, pazarlığa başladık. abla ilk başta pek yanaşmadı ama sonradan fiyatı indirmese de benim pestillerde kalan gözümü görünce 2 adet daha pestil verip hem benim gönlümü hoş etti,
hemde ticareti yapmış oldu.
Bizde bu vesileyle elma pekmezimize kavuştuk,
yukarıda gördüğünüz bir şişe elma pekmezi 15 tl,
bana göre ucuz geldi,bakmayın pazarlık yaptığıma, zaten almaya çoktan karar vermiştim ama maksat adet...

Tadına gelince, tadı biraz mayhomşuluğun yanında tatlımsı bir şey. Elma tadını çok fazla hissedemiyorsunuz. boğazınızdan geçerken pekmezin o tatlı yakıcılığını hissetmenizle beraber bir meyveden yapılmış pekmezi yediğinizi o zaman anlayabiliyorsunuz.
güzel ben beğendim, bir daha kastamonu-daday taraflarına yolum düşer mi bilinmez ama bu lezzeti tattığıma kesinlikle çok memnunum,
Rabbim ne güzellikler yaratıyor...
Elhamdülillah.