Sümbül Ebrusu

Sümbül Ebrusu

2 Temmuz 2013 Salı

İngiliz televizyonu Channel 4 de canlı ramazan ayı boyunca ezan yayını, İngiltere 'Allahu Ekber' sesleriyle yankılanacak!


İngiltere 'Allahu Ekber' sesleriyle yankılanacak!

İngiliz ulusal televizyon kanalı Channel 4, Ramazan ayı boyunca her gün canlı sabah ezanı yayınlayacak.


Ülkenin önde gelen televizyonu İngiltere'deki 3 milyon Müslüman için Ramazan süresince ezan yayını yapacağını duyurdu.
Kanalı oruç ayı süresince imsak ve iftar vakitlerini de TV'den izleyicilerine aktaracak.
Üst düzey yöneticilerden Ralph Lee, Channel 4'un İngiltere'de Ramazan ayında düzenli ezan yayını yapan ilk kanal olacağını söyledi. Müslümanların TV'lerde hep radikal olaylarla birlikte anıldığına atıfta bulunan Lee, ülkede yaşayan ılımlı birçok Müslümanın sesine de kulak vermek istediklerini ifade etti.

Dünyada ve İngiltere'de İslam'ın büyümekte olan birkaç dinden biri olduğuna dikkat çeken Lee, "Channel 4'un izleyici kitlesi genel olarak gençlerden oluşuyor ve İngiltere'deki Müslümanların yarısı 25 yaşın altında bulunuyor." dedi.
Lee, İngiltere'de yaşayanların yüzde 5'inin Ramazanla ilgilendiğini belirterek, Ramazan ayının, Channel 4 izleyici kitlesinin ilgisini, bütün kanalların yayınladığı kraliçenin tahta çıkışının 60. yıldönümü kutlamalarından daha fazla çektiğini vurguladı.
Ralph Lee, "Ülkede azınlık dini olan İslam'a yönelik bir uygulamayı yayınladığımız için tabiki eleştirenler olacaktır. Fakat biz burada alternatif birşeyler ortaya koyuyoruz ve yeterince temsil edilemeyen bir topluluğun sesi oluyoruz." diye konuştu.
kaynak: haber7