Sümbül Ebrusu

Sümbül Ebrusu

30 Eylül 2015 Çarşamba

12 Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali 6. günü Hindistan Pandit Shivkumar Sharma & Rahul Sharma Hindistan Klâsik Müziği


12. Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali 6. günü Hindistan Pandit Shivkumar Sharma & Rahul Sharma Hindistan Klâsik Müziği


Konserlerde İrandan sonra en çok merakla beklediğim grup genelde Hindistan oluyordu. Gerçi bu sene sefarad müziği hindistan merakımın önüne geçsede çok fazla değişkene uğramadı diyebiliriz.

Konser gününün gündüzünde tam 5 ay aradan sonra Konyaspor maçına gitme ve arkasında çarşıda istanbuldaki arkadaşlarla bayramlaşma telaşı felan derken birden bir telaşe kaplıyor ve akşam oluveriyordu.
Evden hazırlıksız çıkmanın sonucu olarak konsere güç bela gecikmelide olsa yetişebiliyorduk.
Dımdızlak ben konsere yetişmiş elde kamera vb de yok amma konser kaçmaz kaçmamalı mantığıyla biraz da veryansınların eşliğinde dinlemeye başlıyorduk.
Tam bu veryansınlarımız sırasında fatih hocanın kameralı telefonu ve benim hafıza kartım hızır gibi yetişiyordu bu çaresizliğime.
Fatih hocaya teşekkürlerimizi sıraladıktan sonra besmele çekip bulduğumuz bu nimete hamd edip konser kaydına başlıyorduk!

Gündüzkü konyaspor maçında yediğimiz ıccağın tesiri konserde koltuklara oturunca etkisini göstermeye başlıyordu.
Santurdan çıkan nağmeler sanki birer ninni gibi sallıyordu.


Klasik hint müziğinde önemli bir şahsiyet olan Pandit Sharma yaklaşık 1 saat 10 dk boyunca sahnede geleneksel usülde bir konser icra ediyordu.
Nağmelerin büyüsü bizi bizden alıp götürüyordu.
Sadece enstrümantel fonda giden konserde zaman zaman gündüz ki yorgunluğumuzun tesiriyle olsa gerek dikkatimizi çok çabuk dağıtsak da kulaklarımız bayramın son günündeki bu bayramdan istifa edebiliyordu.

Konserin sözsüz olması dinleyicilerden klasik/geleneksel hint müziğine alışkın olmayan yahut dinleme tahammülü olmayanları çok sıksa da diğer izleyicilerin bir saat boyunca keyif aldıklarını düşünüyorum...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder