Sümbül Ebrusu

Sümbül Ebrusu

8 Nisan 2016 Cuma

29Mayıslılar olarak Mehmed Niyazi Özdemir Hocamızı Evinde Ziyaret ettik


29 mayıs üniversitesinde okumanın getirmiş olduğu bereketin en büyük neticesi kardeşlik ve çok güzel dostluklara vesile olmasıdır.
Bu dostlukların neticesinde çok farklı ve güzel işlerden faidelenmemize yol açıyor.
Tıpkı 2016 Nisan'ının ilk salı akşamı Fikir dünyamızın değerli ve mümtaz şahsiyetlerinden Mehmet Niyazi Özdemir Hocamızı evinde ziyaret etmenin onuruna erişmiş olmak gibi.

Edebiyat ve yazın dünyamıza Çanakkale Mahşeri, Yemen Ah Yemen, Plevne, Kanije gibi ecdadımızın gerçek öyküsünü romanlaştırarak atiye birer numune olarak sunduğu gibi Türk Tarih Felsefesi, Türk Devlet Felsefesi, İslam Devlet Felsefesi vb. gibi fikir ve düşünce dünyamıza yön verecek kaynak niteliğinde eserleri de bu milletin evlatlarına sunmuştur.

Bizlerde Hocamızla hem hasbihal etmek hem de tecrübeye canlı tanıklık etmek için müsait bir vakitte evinde ziyaret etmek istemiş ve kabul cevabı geldiği zaman herkesler çok büyük bir heyecan hissettmişti.


Hocamız saolsun selfi isteğimizi bile kırmadı ve bu hoş hatıranın oluşmasını sağladı.
Çay, kuru pasta ve meyvelerin eşliğinde oldukça canlı ve neşeli geçen sohbetimiz esnasında, kah 40'lı 50'li yıllara gidiyor, kah Hocamızın Almanya yıllarından hatıralar dinliyor.
Necip Fazıl'dan, Nureddin Topçudan, Osman Yüksel Serdengeçti'den, Nevzat Köseoğlundan, Aziz Efendi'den, Alparslan Türkeş'ten, Adnan Menderes'ten Bediüzzaman Hazretlerinden  ve ŞEHİD-İ Muhterem Enver Paşa'ya kadar değerlerimizin hepsinin sohbetimize konu olması da yaşadığımız bu akşamın önemini ortaya koymaya sanırsam yetecektir.

--Fazla spoiler yok gençler, gelmeyenler kendi kaybettiler, bu akşamın hatırası bizimle kalacaktır--

Sohbetimizde neler konuşmadık ki; Ecdadımızdan, günümüze, Gurbetten Aşk'a, Yazarlıktan, Gönül dünyamıza kadar o kadar çok şeyin 1,5 saatlik zaman dilimine bereketli bir şekilde sığıvermesi de sanırım bir başka lütuf olsa gerek.

Gelemeyen arkadaşların neler kaçırdığına gelirsek; yukarıda saydığım muhterem isimlere dair belkide daha önce hiç bir yerde duyulmamış özel hikayeler eşliğinde bir ana tanık olduğumuzu artık sizler düşünün...


Gecemiz bu güzel ve hoş ve dimağımızda kalan hoş sohbet ve anıların eşliğinde hitama ererken bu güzel anı kaçırmayan değerli 29 mayıslı arkadaşlarımızın hepsinede tek tek tekrar teşekkür ediyor.
sizinle bir ömür arkadaşlığımızın ebedi olması niyazıyla bitirmek istiyorum.

Bu da Hocamızın külliyatının şahsımın kütüphanesinde bulunan eserlerinden bir kaç numunesi. 

Teşekkürler;
(Koltuk Takımı)
Terekemizin genel yayın yönetmeni Ömer Said, Ahmet Reis, Edebiyatın bir diğer numunesi Talha Bey, Okul temsilcmizi Mehmet,

Almanyanın gülleri; Hildegard'ın hemşehrileri Mücahid ve Erkam, Can Azerbaycandan Hayyam ve Tatar Bilgemiz M.Emin
ve bu karenin onur Konuğu Mehmet Niyazi Hocamız
ile bu kareyi ve yazıyı sizlere ulaştıran İttihatçı neslin son numenelerinden bendeniz
MTG. :):):):)


Bu yazıyı okuyanlardan cümle geçmişimize ve başta Şehidi Muhterem Enver Paşamıza ve Kut Zaferimizin Kumandanı Halil Paşalarımızın ruhlarına birer Fatiha okumalarını istirham ediyoruz.
El Fatiha.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder