Sümbül Ebrusu

Sümbül Ebrusu

11 Temmuz 2016 Pazartesi

29Mayıs'da bir Ramazan böyle geçti, Sahur bereketi ve Bahçede kılınan Sabah namazları ile 2011 girişlilerin son vedası


29Mayıs'da bir Ramazan böyle geçti, Sahur bereketi ve Bahçede kılınan Sabah namazları ile 2011 girişlilerin son vedası


Bu yazı ramazan ayı esnasında yayınlayıp yayınlamamakta tereddüt ettim ama sonra yayınlamaya ve biraz da bir veda yazısı olmasına karar verdim.


Bu sene ise daha finallere girmeden bir hafta önce başlayan ramazan ile coşkumuz ve sevincimiz ve de kardeşliğimiz bir başka veçheye dönüşmüştü

Yemekhanemizin yılın her günü, bayram, seyran ramazan hafta içi hafta sonu fark etmeden aynı menüyle tam 5 yılımızı geçirdiğimiz kahvaltılıkları ile sahur bereketimiz başlıyordu.




Sahur tabağını doldurmuş olan kerem'in gülümsemesi ile
masasında 2 konyalı ile oturduğunu henüz idrak edememiş ahmet reis'in el kol hareketleri ile sahur soframızda ortamı kaydetmeye başlıyorduk.

Şöyleki sahur sıramızın uzunluğu yaklaşık 200 öğrenciden ömüteşekkil olup bir öğrencinin tepsisini doldurması yaklaşık 40-50 sn sürmesi nedeniyle yaklaşık 01:20 gibi başlayıp 03:25'lere kadar süren bir bereket kuyruğu oluyordu... Erken gelemeyen arkadaşlarımızın yarım saat 40 dakika kuyrukta pide bekelr misali sahur beklemleride vaki olmuştur anlayacağınız.

Bu menü ise tam 5 yıldır değişmeden bizim midelerimizden hiç eksik olmayan standart 29 mayıs kahvaltısı ve aynı zamanda sahurluğu da oluyordu.
Tek fark, eskiden bir hafta boyunca koyulan çeşitler sahurda hep beraber koyuluyordu.

uluslararası islam ve din bilimleri fakültesinin o zamanlar 3. sınıf bu yazıının yayınlandığı tarih itibariyle son sınıfa geçmiş YTB burslusu ümmetin evlatları.

Ugandanın bağrından kopup gelen yusuf abimiz foto çekmemize trip atarak karşılık veriyordu


Yurdumuzun belletmen kadrosunda bulunan Feyzullah ve Besir Abilerimiz:)

Flaşlı fotoğraf çekmeme rağmen önlerindeki yemeğe konsantre olmaktan bana bakmaya tenezzül bile etmeyen 29 mayısın sahur sevdalıları.

uluslararası toplantı niteliğinde geçen sahur sofralarına bir örnek 5 milletten 6 kişi.

Tarih 2 lerin uslanmaz evladı hakan bey çay pozu verirken bize.

Makedonya'nın gülü karamandan göçme 500 yıllık hemşerim Şerik Selim bizlere gülümserken 

Uluslararası ilahiyatçıların arasına karışmış yerli ilahiyatçıların sahur hatırası pozu:)

İttihatçı tayfadan; bizlerin yerine önümüzdeki sezonda temsil edecek ittihatçı tayfadan şamil bey ile okulun Lisans-Master- vb devamlı tek müşterisi konumunda bulunan Felsefe Doktora öğrencisi Hayyam ile felsefe öğrencileri sahur telaşında...

Prefabrik yurt 211 numaralı odanın sahipleri olan 3 ilahiyatçı hep beraber kahvaltı eder iken.

Bu iki tepsi ise iki arakdaşımızın biri bendenizin olmak üzere sahurluğumuz.
Yarım kilo domates ile, bir tas çorba, yanına 150 gr zeytin, bir küçük tabak kızartılmış patates kızartmasına eşlik eden 2-3 sigara paketi büyüklüğünde peynir dilimine 3-4 dilimlenmiş hıyar ile minimum 1 paket sütten oluşan doyurmaktan daha ziyade nefis köreltsin diye yenen bir sahur soframız 

İlahiyatçı soframızda sayımız her dakika artarken, Kızılcahamam'ın bağrından kopup gelen mücahidimizde bize eşlik ediyordu.

Biz sıra bekleyip oturduğumuz halde, hala kuyruk bekleyen gariban ve aç 29 mayıslıların sıra çilesi..

Medipol üniversitesinden olmasına rağmen bir dönem boyunca bizimle aynı yurdu paylaşan 3 gözlüklü arkadaşın tam ortasında güzel mütebessimi ile duran necip fazıl'ın son sahur yemeğinden bizlere hatıra kalan çehresi.

Ve sahur biter bizler midelerimiz ile işimizi hallettikten sonra Bağlarbaşının o hoş ve serin serin taa çamlıca tepesinden boğaza geçen esintileri eşliğinde boynumuzun borcu olan namazlarımın edası için hazırlık yaparken.

Hasırlar hazır, cemaat de hazır.

Namaz sonrası tesbihatımızıda eksik etmiyorduk.

Hasılı kelam 29 mayıs erkek yurdunda bir ramazan coşku, sevinç, bereket ve özlem ile sona ermiş bulunuyordu. tüm bu anların kaydını tutmak ise bizlere kalıyordu.
29 mayıs günlerimize veda etmeden önce geçen tam 28 ramazan gününün özeti işte bu yukarıdaki fotoğraflarda aşikar biçimde durmaktadır.

Tüm 29 mayıslılara Allah tuttukları oruçları kabul etsin ve burada başlayan güzel dostluk ve arkadaşlıkların hayırlısıyla dünya ve ahirettede devam etmesi niyazı ediyor.
2011 eylülünde başlayıp 2016 temmuzuna kadar devam eden tüm yol arkadaşlarımıza ise tekrar tekrar teşekkür ediyorum.
Eyvallah gençler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder