Sümbül Ebrusu

Sümbül Ebrusu

23 Ocak 2014 Perşembe

Mardin Şah 47 kebap salonu Kepçeyle ayran ve zırh da çekilmiş bol porsiyonlu kebaplar

Mardin merkezde yer alan şah 47 kebap salonu, çalışanların güler yüzlü ve sizi neredeyse utandıracak kadar ilgisi ile karşılıyor... her ne kadar bazı çalışanların türkçeyi bilmemesi size biraz garip gelsede bir müddet sonra samimiyetini hissederek garipsemiyorsunuz. 3 katlı ve yazın kullandıkları tüm mezopotamyayı mardin evlerinin çatılarının arasından seyredebileceğiniz oldukça hoş bir terasa da sahipler.

1 porsiyon istediğiniz kebap da 4 ila 5 tane arasında şiş içerisinde kebap geliyor. insan bitirmekte zorlanıyor.   kebap'ın zırhla çekilerek yada kıyılarak yapılması sanki ekstra bir lezzet katıyor. Ama başka bir lezzet unsuru da ustanın bizzat elleriyle müdahalesi olsa gerek,hele yanında gelen kocaman tas içerisi de ki ayranları ise bir başka şahane, ayranı içmek için tasın içinde sanki bir cezve var dersem ayran tasının büyüklüğünü tahmin edersiniz. bence tek eksikleri soğanı fazla koyuyorlar, yada isteğe göre veriyorlar...
mevsim salatası seçerken biraz daha özen gösterirler ise daha da hoş olur.

Ayrıca mardinin yöresel yemekleri için bir gün önceden sipariş vermeniz yada ayırttırmanız gerekiyor. çünkü yemekler ustanın bizzat evinde pişirilmekte imiş. Pazar günü hariç her gün yöresel yemekler çıkmakta ama çoğunlukla kalmıyor dediler... yöresel yemekleri, mardin evinde yapılmış lezzetinde emek için güzel hizmet..

bütün kebap, salata ayran ezme üzerine çay yada acı kahve ikramı sadece 15 lira civarında tutmakta..

çok acıktığımdan olsa gerek yediğim yemeklerin fotoğrafını çekmeyi unutmuşum. onun yerine dükkanın terasından güzel bir kaç mezopotamya manzarası paylaşıyorum.

                                Yazın kullanılan üst terastan uçsuz bucaksız, mezopotamya manzarası...

      Yazın kullanılan üst terastan uçsuz bucaksız, mezopotamya manzarası...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder