Sümbül Ebrusu

Sümbül Ebrusu

20 Mart 2014 Perşembe

The Maxim Resort Otel Kemer Antalya değerlendirme yazısı

The Maxim Resort  Otel Kemer Antalya değerlendirme yazısı

Otel 5 yıldıza sahip ve kemerde ki en iyi 5 yıldızlı otellerden birisi olarak gösteriliyor. Belki henüz sezon açılmadığından olabilir, fakat biraz daha güzel hizmet verebilir. Konaklama mart 2014 içerisinde yapılmıştır.
Otelle ilgili eleştiriler ve takdirler.



1) Otel de inançlı insanlar için herhangi bir mescit yok, odaya seccade verildiğine dair bir uygulamayı çalışanların bir çoğu haberdar değil. Ama en azından kıblenin yönünü gösterebiliyorlar.

2) Otelde kullanılan et ve et ürünleri için Müslümanlar için Helal belgesi yada Yahudiler için Kosher sertifikası bulunmamaktadır. Otel bu konuda herhangi bir girişimde bulunmayı da anladığım kadarıyla düşünmüyor. Bu inanç noktasında hassasiyeti olan insanlar için bir eksi düşüncesindeyim.

3) Otel çok geniş bir alana kurulmuş ve bu yönden oldukça geniş imkanlar sunabiliyor. büyük bir havuz, oldukça geniş teraslar ve dışarı da yemek için restorantı da büyük ve güzel bir manzaraya sahip, sadece sahil kısmı biraz dar kalmış.

4) Otel odaları: Odalar 5 yıldızlı otel kalitesine göre oldukça küçük ve yetersiz. Fakat Antalya bölgesinde ki bir çok otelde de aynı sıkıntı mevcuttur. Odada ki masa ve diğer eşyalar biraz yavan duruyor. Sadece tatil amaçlı gelindiği takdirde kullanma amacına göre dizayn edilmiş. konferans yada toplantı için otelde bulunduğunuz takdirde bireysel çalışma mekanı maalesef yok. Odanın banyo ve wc durumu ise normal sayılabilir. Oda da bulunan tv ise tüplü ve 49 ekran, Tv de aklaşık 26 kanal var bunlardan 8i türk diğer kanallar yabancı.

5) Oda servisi henüz mevsim açılmadığından şu anda çok yetersiz ama tatil sezonu bu durum daha farklı olduğunu söylüyorlar.



6) Otelde çalışma ofisi bulunmamakta. bu bence büyük eksikliklerden birisi. aYrıca Lobide elektirik pirizi sadece 2 adet bulunmaktadır.

7)Otelde internet ise ücretli. 1 Saati 1$, 1 gün 5$ ve 1 haftalık 15$. Lobide ise ücretsiz internet imkanı var ama çok yetersiz ve internet hızı düşük. Sene 2014 yılında internet ücreti alınması 5 yıldızlı bir otel için eksi bir puan.

8)Otelin Manzarası ise gerçekten çok güzel. Özellikle hem denize hemde dağlara bakan odaların manzarası muhteşem. Güneşin doğuşunu balkondan her gün izleseniz bile bırakamayacağınız bir doyum sunuyor. Mavi ile yeşil in karışımına mart ayında Toros dağların tepesindeki karlarında beyaz  ile eşlik etmesi tabii güzellik açısından seyrine doyum olamayan bir imkan sunuyor.

9) Otelin havuzu ve sahili: Otelin havuzu büyük ve güzel yapılmış, aqua parkı ise küçük ve eski sayılır. Sahil ise otelin büyüklüğü karşısında küçük kalıyor, ama denizi ise çakıl taşlı sahil ama su çok güzel. Mart ayında bile havaların güzel seyretmesi sonucunda denize girilebiliyor.

10) Kapalı Havuz, Fitness ve Spa merkezi: Otelin kapalı havuzu çok küçük ve yetersiz ama yılın neredeyse 8 ayında denize girme imkanının bulunduğu bir yerde bu küçüklük çok göze batmıyor. 10-15 kişi aynı anda kullandığı zaman ise havuz zevki kaçıyor bunuda belirtmeden geçemeyeceğim. Fitness salonu ise bayağı küçük ve içindeki aletler yetersiz. Spa merkezini kullanmadım ama kullananlar için hizmet kalite fiyat ortalaması gayet uygun denildi.












11) Konferans ve Balo salonu: Sanırım 500 kişilik 2 salonu mevcut (350 ve 150). Otel tatil amaçlı hizmet düşünüldüğü için, konferans ve toplantı yapılması için gereken düzenlemeyi çok önemsenmemiş. Onun dışında küçük 3 farklı daha toplantı salonu mevcut.

12)Otel yemekleri, tatlıları ve içecekler:
Otel yemek noktasında övgüyü hak ediyor.
Kahvaltı: yaklaşık 80 ila 100 çeşit arasında değişen menüsüyle hizmet veriyor. Tek eksik kahvaltıda meyvelerin çok az olması

Öğle ve akşam yemekleri: Otelde en az 2 şer çeşit et ve tavuk yemeklerinin yanında mutlaka 1 çeşit balık yemeği ve 3-4 çeşit baklagil yemeği ve makarna çeşidi çıkmakta. Sebze yönünden ise daha çeşitli 5-6 çeşit sebze emeği mevcut. Hamur işlerine de bayağı öze gösteriliyor. Fırından daima sıcak pideler, lahmacun ve diğer börek vb çeşitlerini afiyetle alıp yiyebiliyorsunuz.

Salata ve yeşillik çeşitleri: Salata çeşitleri 7-8 adet her öğün bulunmakta fakat biraz Türk damak tadı için seçilmemiş genelde yabancı konukların ülkelerindeki salata çeşitlerine göre seçiliyor. Yeşillik ve ot türevleri, Antalya'nın merkezinde yer alan bir otelde sadece marul, maydanoz, tere, roka dere otu ve naneden oluşan bir yeşillik sunulması bence otelde ki yemek noktasındaki en büyük eksikliklerden. Antalya merkezde 5 yıldızlı bir otelde, ot çeşitlerinin en az 10-15 olması gerektiğini düşünüyorum.

Garnitür: Her öğün yeteri kadar 6-7 çeşit garnitür ve turşu türevleri çıkmakta yalnız Türk damak tadından çok yabancı konukların lezzetine göre çıkarıldığını düşünüyorum

Tatlı çeşitleri ise sütlü tatlılar için çeşit maalesef genelde 2-3 çeşitte sınırlandırılmış, ama lezzetli. Meyveli tatlılar ise çok fazla çıkmıyor. 2 yada 3 günde bir meyveli tatlı çıkıyor. Sezon açılmadığı için olabilir. Hamur işi tatlılar ve yaş pasta çeşitleri ise oldukça geniş. Ortalama her öğünde 25 çeşide akın tatlı çeşidi çıkmakta

13) Otel daha çok her şey dahil hizmet konseptin de çalıştığı için yabancı turistler ağırlıkta gözüküyor.

14) kısaca güzel bir tatil geçirmek isterseniz fiyatları kış sezonunda oldukça makul seviyelerde ama yaz için aynı uygulamayı, yerli turist için söyleyemeyeceğim.

15) ve sonuç olarak The Maxim Resort Otel dini hassasiyet sahibi insanlar için cezbedici herhangi bir özellik sunmamaktadır. Sıradan bir tatil için ise oteli imkanları ve konforu orta düzeyin üzerinde olduğu için tercih edilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder