Sümbül Ebrusu

Sümbül Ebrusu

20 Şubat 2016 Cumartesi

19.02.2016 Torku Konyaspor sivasspor Maçı ve galibiyetin güzelliği


19.02.2016 Torku Konyaspor sivasspor Maçı ve galibiyetin güzelliği


6 gün aradan sonra yeniden torku arenadaydık. Cumartesi günkü osmanlıspor beraberliğinin ardından bu haftaki rakip sivasspordu. Bende çok uzun zaman sonra 2 hafta üst üste tribünde konyasporumuzu destekleme fırsatına kavuşuyordum. bu fırsat neredeyse 3-4 yıldır hiç olmamıştı.


Maça ilk 10 dakika geç kalınca Traore'nin 6. dakikada attığı golü kaçırıyor, ama golün sevinci her şeyin ötesine geçiyordu.  Tam gişelere yönelmişken gelen golün sevinci ve stadın dışına taşan gol sesleri de başka bir güzelliği yansıtıyordu.
Yeter ki Konyasporumuz gol atsındı.

http://www.ligtv.com.tr/lig/spor-toto-super-lig/ozet/2015-2016/22/konyaspor-2-1-sivasspor-mac-ozeti

Tribünler gene üzerilerine düşeni yapıyorlar ve yaklaşık 18 bin (17.795) civarında konyasporlu taraftar var güçleriyle takımımıza destek oluyordu...



Maç ilk yarıda konyaspor açısından kısır geçerken sivassporun bir şutu direkte patlıyordu; ama rakibe düzenli atak şansı vermeyen konyaspor sahada daha dingin ve ayağa pas yapıp koşan ekibi oluyordu.


Maçın durduğu her anı değerlendiren Aykut Kocaman hocamız oyuncularını yanına çağırarak taktiklerini iletiyorken. 

 Maçın ilk devresi tam istediğimiz gibi sona eriyordu. Takıımımız 1-0 önde

Devre arasında tamamı akrabalardan oluşan önde üç arkada iki kişiden oluşan Orhaniye/üsküseliler ekibi günün anlam ve önemine dair hatıra fotoğrafını da çektirmeden geçmiyorlardı. Ama ortada kabak gibi parlayan gene ben oluyordum. 
Devre arasında Konya Torku Arena saha bomboş iken



Maçın ikinci yarısına da hızlı başlıyor , 60. dakikada devre arasında takıma katılan yeni transferlerimizden Nejc Skubiç gene bir karambol esnasında topu ağlara göndermeyi başarıyordu, ama golden önceki pozisyonda Bary Douglas'ın payını da görmezden gelemeyiz.
Torku Konyaspor- sivasspor 2-0


Tam üstünlüğü ele almış ve karşılaşmayı çok rahat götürmekte hatta ikisi de holmen ile kaleciyle karşı karşıya kaldığımız pozisyonu değerlendirmeyince bu sefer sivasspor burhan ile bulduğu ilk fırsatı gole çeviriyor ve maçın son 20 dakikasında bizi kanser edecek işkence dakikaları başlıyordu. 

Sivas'ın golü sonrası yedek kulübemiz hazırlık yaparken 

Maçın ilk yarısında biraz ölü gibi oynayan Alban Meha ikinci yarıda resmen farklı bir kimliğe bürünüyordu. Koşmaktan bir saniye bile geri kalmıyor ve çaldığı toplarla rakip sahanın sağında ve ortasında basılmadık yer bırakmıyordu. Yaklaşık 80 dakika boyunca büyük bir özveriyle mücadele eden Meha yerini volkan fındıklıya bırakırken tribünlerden yoğun bir alkış tufanı yükseliyordu.


Ve maçların asla bitmeyen uzatma dakikaları. O anların dakika olmaktan çıkıp resmen saatlere dönüştüğü zamanlar. +3 uzatma 

Uzatmaların uzatması oynanırken sivassporun kullanacağı bu frikik atışı öncesinde hepimiz nefesleri tutmuş, Allahım lütfen gol olmasın haykırışını yapan minik konyasporlu taraftarın duasına bizde içimizde iştirak ediyorduk.

ve karşılaşma sona eriyordu, Konyasporumuz, karşılaşmadan 3 puanla ayrılıyor, bizlerde hem haftayı galip kapatmanın keyfiyle bir sonraki haftaya kadar futbol için mutlu geçecek zamanları düşünürken aynı zamanda geçicide olsa yerleşilen 3.lük koltuğunun rahatlığını test ediyorduk. İnşallah daha üstlerini de görmek dileğiyle.

Maç sonu her iki takım oyuncuları da centilmence -her ne kadar bizi maç esnasında fıtık etse de-cüneyt çakır ve ekibini tebrik ederek soyunma odasının yolunu tutuyordu. Uzun zamandır maça gelememiş olmamdan dolayı galibiyet çoşkusunu stat da yaşayamamışken bugünde trafiğe kalmama endişesiyle erkenden arabanın başına koşunca galibiyet kutlamasını bir başka maça daha erteliyorduk.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder