Sümbül Ebrusu

Sümbül Ebrusu

21 Mayıs 2012 Pazartesi

bir mücahidin cihad günlüğü abdulhamid muhaciri - bahattin yıldız


afganistan sevdalısı şehit  bahattin yıldız ağabeyimizin  abdulhamid muhaciri adıyla 1980 lerden önce katıldığı afgan rus cihadıyla ilgili tutmuş olduğu ve kısmen mavera dergisinde de yayınlanan günlüklerden ve kendisin bilahere tuttuğu notlardan oluşturduğu tam bir cihat günlüğüdür. kitapta aksiyondan çok cephe gerisinde yaşanannlar ve afganistan ve pakistandaki o anda yaşananlar daha çok anlatılmış sanırım bunun sebebi bir çatışmada yaralanan ve tam 7 ay kolu ameliyatlı ve kullanılmaz halde cephe gerisinde durmasından olsa gerek düşüncesindeyim.
merhum  hasan nail canat ağabeyimizin  Nur Dağındaki Çocuk ,  yaralı serçe  de anlatılan sadece savaş yada zindan olaylarından çok  cahit zarifoğlu nun  savaş ritimleri kitabında olduğu gibi savaşın daha geri planında afgan halkının yaşayışına ve savaş sırasında olanlara ışık tutacak bir eser.

çok sevdiği afganistanından ve dostlarından belki bir daha görüşemeyiz diye ayrılan bahattin ağabeyimizin yıllar sonra yine o afgan dağlarında rabbine yol açmasıda bir kişi sevdiğiyle beraberdir in tecelli si olsa gerektir düşüncesindeyim.

burdan  tüm afgan savaşlarında şehit düşmüş tüm şehit kardeşlerimizin ruhlarına bir fatiha yollarken geride kalan gazilerimizede bir kez daha minnet ve şükranlarımızı sunuyor ellerinden geleni yapmış bu cevafar ve vefakar insanları rabbim aramızdan eksik etmesin diye cenabı mevladan niyaz ediyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder