Sümbül Ebrusu

Sümbül Ebrusu

26 Eylül 2014 Cuma

Konya 11. Uluslararası Mistik Müzik Festivali 4.günü değerlendirme Luzmila Carpio konser ve çoşan konyalılar - 11 the Konya International Mystic Music Festival Day 4 summary Luzmila Carpio concert


Festivalin 4. akşamının konuğu Bolivyadan gelen Luzmila Carpio ve ekibinin seslendirdiği
And Dağları müziğiydi.

Açıkça ifade ediyim konserler her gün daha da zevk veriyor. Her gün bir öncekine nazaran daha bir ayrı tat alarak evimize dönüyoruz. Uykumdan ettiğim feragate değiyor ve kaçırılmaması gerek diye düşünüyorum.

Bugüne kadar Latin Amerika yerlilerinden hiç bir müziği canlı dinlemediğimi öncelikle söylemeliyim. o yüzden benim içinde bu konser bir ilk olacaktı.

Salonun düne göre dolup dolmayacağı noktasında çok emin olmasam da, konserin başlamasına 2-3 dk kala salonun düne nazaran bile tıklım tıklım olması, konsere yoğun olacağının işaretiydi.


Konsere ilk başta amerikan filmlerinden kulağımıza alıştığımız yada bildiğimiz tınılar ile giriş yaptılar. Ardından (yukarıdaki video) geleneksel müzik tarzları ile devam ettiler.
Konserde özellikle davul ile çalınan ve hareketli parçalarda seyirciden tempolu destek beni müziğe daha çok ısındırırken, daha yoğun tempolu slow parçalarda ise uyukladığımı itiraf etmeliyim.



Aşağıdaki bu video ile seyircilerden en çok alkışı aldıklarını söyleyebilirim. Luzmila Hanım'ın çıkardığı onlarca kuş sesi  ve en son kapanıştaki kartal sesleri inanılmaz derecede etkileyiciydi.
Seyircinin alkışların yanında ıslıklarla yoğun bir şekilde tezahürat yapması da bu parçanın hakikaten beğenildiğinin en büyük işareti olsa gerek diye düşündüm.

bugün bol bol video kaydı yaptım izleyesiniz diye, videolardan hoşlanacağınızı düşünüyorum.

(Luzmila Carpio Konya concerts - Presagio de los pájaros)







konserin son parçasından sonra (yukarıdaki video) seyirci aynen dün olduğu gibi "bir daha" tezahüratlarıyla ekibi tekrar sahneye çağırdıklarında hayatımda belkide bir daha hiç göremeyeceğim çok hoş bir süprize şahit olduk.


Sahneden inip bir anda seyircilerin arasına karışan grup üyeleri bir anda tüm salonu coşturdu.



Herkes yerinden kalkıp onları takip etmeye başladı, onlar ise kendilerini salonun dış girişine kadar getirip seyircilerden oluşan bir çemberin ortasında herkesi çalınan müziğe davetleri bir hoştu.
O coşku esnasında insanın yerinde durması gerçekten çok imkansızdı. Ve bizde bir anda kendimizi çemberin içinde bulduk.



O çemberin içinde neler yaşandığına dair çok kısa bir görüntü, biz çok eğlendik sizinde aynı heyecanı duyacağınızı düşünüyorum. Yer mevlana kültür merkezi ve bolivyalı sanatçı luzmila carpionun önderliğinde kendilerine eşlik eden konyalı seyirciler.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder